Οκτωβρίου 02, 2010

Και ένας κούκος φέρνει την άνοιξη.!!

Οι περισσότεροι άνθρωποι ίσως να μην θέλουν να αλλάξουν κάτι στον εαυτό τους ,
να αυτό βελτιωθούν, να γίνουν καλύτεροι , και για πιο λόγο να το κάνουν ,αφού όπως λένε ο κόσμος γύρω τους είναι πολύ δυσάρεστος, αρνητικός , και πιστεύουν ότι πηγαίνει όλο και χειρότερα ..

Επίσης πιστεύουν ότι σε ένα κόσμο που κυριαρχεί το χάος η ανομία και το ψέμα , για πιο λόγο θα πρέπει να είναι κάποιος , συνετός, νόμιμος ,και ειλικρινής ….αυτό δεν ωφελεί , και ίσως κάποιες φορές να είναι και επικίνδυνο..

Όπως λένε συνήθως………… ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη …….!!!!
Εσείς τη λέτε ..??

Σύμφωνα με τον άγγλο βιολόγο Rupert Sheldrake υπάρχουν τα «μορφικά πεδία» με τα όποια είμαστε όλοι οι άνθρωποι συνδεδεμένοι .
Από αυτά τα πεδία αντλούμε τάσεις και πληροφορίες . 
Μοιάζει απόλυτα με την έννοια του συλλογικού ασυνειδήτου που εισήγαγε ο ψυχολόγος Καρλ Γιουγκ.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας άνθρωπος αλλάζει τον τρόπο που σκέπτεται , και αντιδρά στην καθημερινότητα του , αυτό κάνει τον συγκεκριμένο τρόπο σκέψης , αλλά και αντίδρασης, πιο προσιτό και εφικτό και σε όλους τους άλλους ανθρώπους που είναι συνδεδεμένοι σε αυτά τα πεδία [ δηλαδή σε όλους ] .


Κάθε φορά που εμείς ήμαστε πιο αισιόδοξοι ,κάθε φορά που έχουμε θετικές σκέψεις και συναισθήματα, κάθε φορά που δράμε και αντιδράμε με θετικό τρόπο στην καθημερινότητα μας , αυτή μας η συμπεριφορά και η προσωπική μας μεταμόρφωση, μπορεί να επηρεάσει και να αλλάξει και την κατάσταση του συνόλου .Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τα παραπάνω το να βελτιώσουμε τον εαυτό μας , το να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να εξελιχτούμε πνευματικά, έχει μεγάλη σημασία για όλους τους συνανθρώπους μας.


Αυτό επίσης έχει αποδειχτεί και με το εκπληκτικό συμβάν η πείραμα που έγινε στο νησί Koshima το 1952…
Κατά συνέπεια ……...
Και ένας κούκος..... φέρνει την άνοιξη..!!!!!
Για τον Rupert Sheldrake τα μορφικά πεδία και το πείραμα στο νησί Koshima

Διαβάστε εδω !.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου