Ποτέ δεν ήμουνα, ούτε θα σταματήσω ποτέ να είμαι !..................................[Bhagavad Gita ]

Νοεμβρίου 05, 2010

Η εσωτερική σημασία του συμβόλου [ το μάτι του ΡΑ]

Οτιδήποτε μπορούμε να αντιληφτούμε ,με οποιονδήποτε τρόπο ,έχει και άλλη σημασία ,εκτός από αυτή που μπορούμε να αντιληφτούμε εκ πρώτης όψεως .
Το κάθε τι …είναι ένα σύμβολο το όποιο έχει…………. πολυδιάστατη σημασία και νόημα ..
Μπορούμε να καταλαβαίνουμε, τα πρόσωπα ,τα  γεγονότα και τα αντικείμενα που μας περιβάλουν , καλύτερα και βαθύτερα, ανάλογα με το επίπεδο δόνησης ,η αντίληψης που βρισκόμαστε την κάθε στιγμή .
Ο νους μπορεί να δώσει πολλές ερμηνείες ,και να κάνη πολλούς συνειρμούς , να τεκμηριώσει κάτι , να καταφέρει να απομυθοποιήσει ένα σύμβολο, αλλά  και το αντίθετο να μετατρέψει ένα απλό πράγμα ,γεγονός ,η πρόσωπο σε πραγματικό…………. μύθο . .!
Το κάθε σύμβολο ερμηνεύετε από τον νου , με βάση το…..
 Από πού προέρχεται ,  τι απεικονίζει ,  τι ιστορικές αναφορές υπάρχουν για αυτό …και άλλα πολλά στοιχεία που μπορεί να προκύπτουν  ..
Αν σε αυτά τώρα προσθέσουμε και λίγο  συνομοσιολογία ….τότε ….άστα να πάνε  …..!!
Το κυριότερο είναι ..το επίπεδο αντίληψης του ερμηνευτή  ,[ και όχι οι θεωρητικές  επιστημονικές του γνώσεις] και το πιο συμαντικό ακόμα , κατά πόσον μπορεί να βιώσει, και να αισθανθεί το… σύμβολο μέσα του ………..να γίνει το σύμβολο …..!!
Στην καθημερινή μας ζωή αυτό το αναγνωρίζουμε ,[ όχι ότι το κάνουμε κιόλας ] λέγοντας ότι για να καταλάβουμε κάποιον θα πρέπει να μπούμε στη… θέση του ..! 
Την διαφορά του ξέρω , από το κατανοώ σε  βάθος …την αντιλαμβανόμαστε όταν κάποια στιγμή βρισκόμαστε σε κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση, πχ  [χαλάρωση, συγκέντρωση ,διαλογισμός ]…… και η ερμηνεία του συμβόλου αναβλύζει μέσα μας φυσικά και αυθόρμητα.   Διότι απλά  είμαστε δεκτικοί, και ανοιχτοί στην πληροφορία .
Παράδειγμα …………! 
Όλοι γνωρίζουμε το γαλάζιο  ματάκι ,το οποίο φοράμε για φυλακτό ,για να μην μας πιάνει το μάτιασμα ,και η κακή ενέργεια .
Έχουν ειπωθεί πολλά για αυτό, και το συναντάμε σε όλο τον κόσμο ,είναι κυρίως θρησκευτικό σύμβολο ,και  χρησιμοποιείτε και σε πολλές μυητικές και εσωτεριστικες σχολές. Πολύ γνωστό είναι το αιγυπτιακό μάτι [ το μάτι του ΡΑ ] .
Για κάποιους το μάτι συμβολίζει το μάτι του θεού που τα βλέπει όλα  ,για άλλους το μάτι του μυημένου που ακολουθεί το εσωτερικό μονοπάτι, για άλλους είναι μαγικό διότι έτσι τους είπαν …
Η πεποίθηση ότι το μάτι συμβολίζει το μάτι του θεού ,η του μυημένου ,η είναι απλά μαγικό μπορεί να είναι αρκετή για να το φοράμε επάνω μας κάθε μέρα ,και να αισθανόμαστε ασφαλής με αυτό .[ κάποιοι μπορεί να μην φορούν ματάκια,  η σταυρούς ,πέτρες , η άλλα φυλακτά ,  άλλα να αισθάνονται ασφαλείς αν κρατούν 50 ευρώ!    φυσικά δεν έχει καμία  διαφορά ψυχολογικα   ].
Όλα αυτά είναι σύμβολα, και εκτός από την εκ πρώτης όψεως σημασία που τους δίνουμε, έχουν και άλλες πολύ πιο σημαντικές και ουσιαστικές .
Πίσω από κάθε σύμβολο υπάρχει μια ενέργεια     …     μια δυναμική    …   αόρατη στις φυσικές μας αισθήσεις , η οποία ενέργεια επειδή ακριβώς δεν είναι ορατή, εκφράζετε από τον άνθρωπο και εκδηλώνετε σαν σύμβολο με διαφόρους τρόπους .
Και εξηγούμε ……………!!!                            [ για το μάτι ]
Έχει ειπωθεί από όλους τους φιλοσόφους, μυημένους, και  δασκάλους του εσωτερισμού  ότι η αυτοπαρατήρηση, οδηγεί στη αυτογνωσία .
Όταν αυτοπαρατηρουμαστε αυτό που αντιλαμβανόμαστε πρώτα, είναι διάφορες πτυχές του εαυτού μας ,    τα εγώ μας ,   τα οποία με την μορφή σκέψεων, η συναισθημάτων μας απορροφούν ποσότητες ενεργειών, που είναι απαραίτητες για την επιβίωση τους .
 [ Η πτυχή πχ της ανασφάλειας όταν εκδηλώνετε και μας απομυζά τις ενέργειες ….λέμε ότι έχουμε …ανχος …..!!!!! ]
Όταν εμεις λοιπόν είμαστε σε επαγρύπνηση [ αυτοπαρατήρηση ] βλέπουμε.... αυτές τις πτυχές του εαυτού μας ,βλέπουμε.... τα αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις που μας επισκέπτονται .
Και το πανέμορφο σε αυτό είναι ότι…….. ένα αρνητικό συναίσθημα ,   η σκέψη,    δεν μπορεί να αντέξει στην ιδέα ότι έχει…. Εντοπιστεί   …και σιγά σιγά διαλύετε ,  αποδυναμώνετε,
και σε λίγο εξαφανίζετε. 
Όπως η δέσμη από ένα φακό που κτυπάει σε μια σκοτινη γωνιά και διαλύει τα σκοτάδια ,κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργεί  και η εσωτερική μας επίγνωση …[ αυτοπαρατήρηση ]
Θα μπορούσαμε να την πούμε και εσωτερική…. όραση ....       που διαλύει την αρνητική ενέργεια .
Αν μου ζητούσατε να σας  εκφράσω πως αντιλαμβάνομαι αυτήν την εσωτερική όραση με κάποιο τρόπο , πιθανόν να σας  ζωγράφιζα κάτι σαν αυτό ……!!!
Το αρνητικό συναίσθημα είναι η αρνητική ενέργεια από την οποία θέλουμε να προστατευθούμε ,

και η εσωτερική μας όραση είναι ο εσωτερικός εαυτός μας πνεύμα ,είναι το...... ΜΑΤΙ  .
Είναι η πραγματικότητα, η αλήθεια  πέρα από το σύμβολο …!

Είναι γεγονός ότι το μαγικό μάτι, η φυλακτό, είμαστε εμείς οι ίδιοι….Για να το εξακριβώσετε αν αληθεύει δεν μένει παρά να το βιώσετε και να το δείτε στην πράξη .!
Υγ
Και μην ξεχνάμε ότι το κάθε τι που αντιλαμβανόμαστε στην καθημερινότητα μας είναι ένα...... σύμβολο                                                     atheatos.blogspot.gr

διαβάστε επίσης   Διαίσθηση ... 


<< Ποτέ δεν είναι αυτό που φαίνετε ότι είναι ….  >>    [ Κουτ Χουμι ]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου