Ποτέ δεν ήμουνα, ούτε θα σταματήσω ποτέ να είμαι !..................................[Bhagavad Gita ]

Νοεμβρίου 21, 2010

Οι σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα.....

Οι σκέψεις και τα συναισθήματα που αναβλύζουν μέσα  στο ψυχισμό μας ,είναι αποτελέσματα από εντυπώσεις ,επιρροές ,και επιδράσεις από την καθημερινότητα μας και τις εμπειρίες που αποκτούμε η έχουμε αποκτήσει  από αυτήν .
Αυτά τα συναισθήματα και οι σκέψεις δεν χρειάζεται να καλύπτουν κάποιο ψυχολογικό  χώρο και να παγιώνονται δηλώνοντας μονιμότητα  μέσα στον ψυχισμό μας ..
Με την βοήθεια του νου μπορούμε να επικοινωνήσουμε, να συνδυάσουμε  ,και να ολοκληρώσουμε   μια ιδέα δημιουργώντας η εκφράζοντας κάτι.
Με το συναίσθημα να ερμηνεύσουμε , να  αισθανθούμε  και να βιώσουμε  μια κατάσταση, ένα γεγονός , ζώντας την εμπειρία .
Δείτε όμως  ότι μια ιδέα μπορεί να μετατραπεί σε δόγμα ,και να μετατρέψει ανθρώπους σε δογματικούς ,κολλημένους ,φανατικούς ,και εγωιστές .
Όπως ,ένα αρνητικό συναίσθημα  ανασφάλειας μπορεί να μας μετατρέψει ,σε αγχωτικούς ,δυστυχισμένους , η κατά φαντασία ασθενείς .
Τόσο οι σκέψεις όσο και τα συναισθήματα θα πρέπει να  είναι περαστικά .
Μόνο ότι επιλέγουμε εμείς μπορούμε να κρατήσουμε, και αυτό για όσο διάστημα το χρειαζόμαστε ..όμως αυτό δεν συμβαίνει  στους περισσότερους ανθρώπους …
Είναι όπως την τροφή που παίρνουμε από το στομάχι ..το στομάχι διαλύει τις τροφές που εισέρχονται σε αυτό ,και ο οργανισμός απορροφά ότι είναι χρήσιμο ,τα υπόλοιπα τα αποβάλει .
Tο ίδιο γίνετε και με τον αέρα, κρατώντας ο οργανισμός το οξυγόνο, με το οποίο τρέφονται τα κύτταρα και το αίμα … και αποβάλλοντας το διοξείδιο.
Το σωστό θα ήταν να συμβαίνει το ίδιο, και με τις επιδράσεις ,εντυπώσεις από την καθημερινή μας ζωή .
Δείτε ότι αν κάποιος μας στενοχωρήσει , και δεν αποβάλουμε αυτήν την αρνητική ενέργεια ,η αρνητικό συναίσθημα , ..είναι σαν να παθαίνουμε ψυχολογική δυσπεψία ..μάλιστα το λέμε κιόλας πολύ χαρακτηριστικά …έτσι όταν κάτι μας ενοχλεί λέμε ότι…………… ……………………δεν μπορούμε να το χωνέψουμε …
Έτσι λοιπόν οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι για να ρέουν όπως όλα ….  όπως όλα τα πράγματα ,γεγονότα , η πρόσωπα     [ τα πάντα ρει ]      ..να τα ζούμε να τα βλέπουμε ,να παίρνουμε από αυτά το καλύτερο που έχουν να μας  διδάξουν , και να τους επιτρέπουμε να αποχωρούν από τον ψυχισμό μας ,και όχι να τα συγκρατούμε και να τα αναπαράγουμε συνεχώς.
Θα παραθέσω πιο κάτω δυο  τρόπους απαλλαγής από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα …
1] οι βαθιές αναπνοές είναι γνωστό ότι  βοηθούν στην οξυγόνωση του οργανισμού ,και κατά συνέπεια  στην αναζωογόνηση του από ένα συναισθηματικό σοκ ,
Αν κατά την εισπνοή φαντασθούμε ένα φως να εισέρχεται από το Πάνω μέρος της κεφαλης το οποίο συνεχίζει έως ότου φτάνει στο σημείο όπου εκδηλώνετε το αρνητικό συναίσθημα ,η η αρνητική  σκέψη ,και κατά την εκπνοή φανταζόμαστε αυτό το αρνητικό συναίσθημα να εξέρχεται από το στόμα μας ,η από τον ομφαλό μας  σαν μαύρος καπνός [ η κάτι παρεμφερή ] τότε εκτός από την φυσική αναζωογόνηση θα έχουμε και…… ψυχολογική .
2] επίσης για πιο ουσιαστικό  αποτέλεσμα ,υπάρχει η αυτοπαρατήρηση …[ αυτό πιθανόν  να είναι για αυτούς οι οποίοι είναι περισσότερο ενήμεροι ].στρέφοντας την προσοχή μας στο αρνητικό συναίσθημα ,[παρατηρώντας το] ,αυτό αρχίζει και αποδυναμώνετε… διότι η ίδια η συνείδηση  μας επιδρά σαν φως,     πάνω στην αρνητική ενέργεια ..
 [  Είναι η ίδια αντίδραση που θα είχε ένας κλέφτης που θα επιχειρούσε να διαρρήξει το σπίτι μας ,και ξαφνικά τον φωτίζουμε στο πρόσωπο με ένα φακό …………..το βάζει στα πόδια ]
Μάλιστα όταν έχουμε και την διάθεση το αρνητικό αυτό συναίσθημα  να το γνωρίσουμε περισσότερο ,να το ερευνήσουμε, αυτό αποδυναμώνετε εντελώς, παραλύει θα λέγαμε ,και από αρνητικό συναίσθημα,           μπορεί να μετατραπεί σε γνώση του εαυτού μας .
Και τότε εκεί έχουμε την ψυχολογική μετατροπή  ,δημιουργούμε ένα ψυχολογικό εργαλείο μετατροπής  του ίδιου μας του εαυτού …κάτι ανάλογο με τους πνεύμονες ,που καθαρίζουν τον αέρα ,η το στομάχι που καθαρίζει την τροφή ,αλλά  στην ψυχολογική μας διάσταση.
.
Εργαλείο το οποίο ……χωνεύει  όλες τις αρνητικές εντυπώσεις ,σκέψεις ,και συναισθήματα .
Κάνοντας την ζωή μας ……σοφότερη ….!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου