Ποτέ δεν ήμουνα, ούτε θα σταματήσω ποτέ να είμαι !..................................[Bhagavad Gita ]

Μαρτίου 23, 2011

Η συνείδηση στην καθημερινότητα μας


Ο Άνθρωπος  από μια πρώτη ματιά είναι μια μηχανή .
Μια μηχανή όμως θαύμα …!!
Μπορεί να περπατά να κινείτε ,να μιλά ,να σκέπτεται, να αισθάνεται ,να παρατηρεί το περιβάλλον του ,να αποκτά γνώση και εμπειρία ..και στη συνέχεια να δημιουργεί …
Αυτά όμως δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ  μπροστά σε κάτι άλλο που μπορεί να κάνει ..
Και αυτό το άλλο είναι το να ……αυτό γνωρίζετε ,και να μεταβάλει, η να μετατρέπει τον εαυτό του …
Να μεταφέρει την αντίληψη του την συνειδητοτιτα του σε όλο και περισσότερο υψηλα επίπεδα επίγνωσης ,και κατανόησης ,    [ πολυδιάστατη αντίληψη ίσως ].

Ένας άνθρωπος αυτό που κάνει στην καθημερινότητα του είναι να διαχειρίζεται ενέργειες διάφορες ,και να τις μετατρέπει σε κάτι άλλο , ξεκινώντας από την τροφή ,και το οξυγόνο που τα μετατρέπει σε μυϊκή ενέργεια και ζωή ,μέχρι την εργασία που παράγει την οποία  μετατρέπει σε άλλη μορφή ενεργείας συναλλαγής [  χρήματα ] .
Ακόμα πιο σημαντικό από αυτό είναι ότι διαχειρίζεται επίσης σκέψεις και συναισθήματα ,επιρροές από το περιβάλλον του, η από το μυαλό του και πολλά άλλα ,τα οποία ώμος δεν θα επεκταθώ περισσότερο τώρα .

Αυτό που θέλω να επισημάνω περισσότερο είναι ότι αν προσθέταμε στην καθημερινότητα του και τον παράγοντα συνείδηση ,τότε έχουμε μεταβολή και μετατροπή του ανθρώπινου χαρακτήρα ,μεταβολή της αντίληψης …..διαφορετική …οπτική των πραγμάτων ….η οποία μεταβολή αυτή έχει πολύ- πολύ  ενδιαφέροντα ψυχολογικά αποτελέσματα …
Εδώ  πλέον δεν έχουμε μόνο ένα μηχανικό θαύμα ,αλλά παράλληλα και ένα πνευματικό ον το οποίο μπορεί να επηρεάζει και να μεταβάλει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και το περιβάλλον του [ και τους συνάνθρωπους του τελικά ]

Για σκεφτείτε το ……..μήπως ήρθε ο καιρός να προσθέσουμε και λίγο συνείδηση , η επίγνωση στην καθημερινότητα μας ….????

2 σχόλια:

 1. Καλημέρα Αντώνη!Θα σε παρακαλούσα να βάλεις ένα άλλο χρώμα στα γράμματα που έχεις κάτω από "το μάτι του ΡΑ" γιατί δεν φαίνονται. Και μου άρεσε πολύ το θέμα για την συνείδηση στην καθημερινότητα. Η τελευταία Ανώτερη Επικοινωνία που μου έδωσαν οι δάσκαλοι "Αλλάξτε Στάση", μιλάει επίσης για την συμπεριφορά μας και την αλλαγή της στις καθημερινές μας στιγμές! Δεν είναι ένας τέλειος συγχρονισμός;!
  Με αγάπη
  Καίτη Τσώλη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιασου Καίτη…… σε ευχαριστώ για την υπόδειξη σου [ η διόρθωση είδη έχει γίνει ]
  Όσο για τον συγχρονισμό ..μου συμβαίνουν πράγματι τέτοιοι περίεργοι συνχρονισμοί με δικες σας επικοινωνίες, όπως επίσης και με τις επικοινωνίες που μεταφράζει το new direction …σε ευχαριστώ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή