Φεβρουαρίου 16, 2012

Η αλλαγή


Το ανθρώπινο σώμα  είναι πιστό  αντίγραφο  της γήινης επιφάνειας, αποτελούμενο από τα ίδια στοιχεία και αναλογίες .
Αυτό υποστηρίζουν αρκετοί επιστήμονες και ερευνητές ,όπως  και   ο καθηγητής της ψυχιατρικής   Αρνολντ Λήμπερ  του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι
Οι αναλογίες σε νερό είναι ίδιες περίπου 60 ή 70%  
Το υπόλοιπο 30 ή 40% το οποίο είναι ξηρά  βουνά, βράχια και χώμα είναι ανάλογο πάλι με του  ανθρώπου, και αντιστοιχεί στα κόκαλα και στην σάρκα.
Άλλωστε τα στοιχεία για να δημιουργήσουμε σάρκα, κόκαλα και αίμα, τα παίρνουμε μέσω της τροφής από την γη.
Είμαστε λοιπόν  μέρος της γης, και κομμάτι της.
 Δεν είναι καθόλου τυχαίο, το ότι η γαία λατρευόταν και λατρεύετε ακόμα και σήμερα σαν θεά μητέρα .

Ας φανταστούμε για μια στιγμή ….ότι όλοι οι άνθρωποι, τα ζώα ,τα φυτά ,και ότι υπάρχει πάνω στη γη είμαστε …μια οντότητα .   Ένα σώμα!
Αυτό είναι γεγονός, είναι μια αλήθεια , δεν μπορούμε όμως  να το αντιληφθούμε με τις φυσικές μας αισθήσεις .

Η γη, ο πλανήτης μας  είναι η βάση αυτής της ενότητας, η οποία στηρίζει τρέφει  και δίνει ζωή σε όλα όσα υπάρχουν στη φυσική μας διάσταση.
 Αυτό είναι γεγονός επίσης, είναι μια αλήθεια .

Στηρίζει με όλα τα μέσα τον άνθρωπο παρέχοντας ότι αυτός επιθυμεί για να τον βοηθά στο έργο του .
Ας δούμε το ηλιακό μας σύστημα από μακριά σαν από ένα διαστημόπλοιο ………… Βλέπουμε ότι ο  ήλιος είναι φωτεινός ,  και με το φως του και την ζεστασιά του δίνει ζωή σε όλα πάνω στη γη, χωρίς κανενός είδους  διακρίσεις, την κρατά ζεστή και ζωντανή μαζί με όλα αυτά που την κατοικούν  ,και η Γαία  περιστρέφετε για να λούζετε συνεχώς και παντού από το φως του  .
Ακόμα και τα χρώματα, το φως του ήλιου περιμένουν για να φανερωθούν, και να μπορέσει το μάτι του ανθρώπου να απολαύσει την ομορφιά που αναβλύζει από την σχέση αυτή.
Δείτε… ότι όταν η μέρα και η νύχτα αγκαλιάζονται η φύση τραγουδάει με τα πιο όμορφα χρώματα .
Αυτό είναι γεγονός, είναι μια αλήθεια .

Πώς να μην λατρέψεις τον ήλιο σαν θεό πατέρα  …ζωοδότη.
Πώς να μην λατρέψεις την γη σαν μητέρα που με την βοήθεια του πατέρα ηλίου κάνει τις συνθήκες τέτοιες ώστε να γεννήσει,  και να μας δώσει τα απαραίτητα για να τραφούμε  και να δημιουργήσουμε και εμείς με την σειρά μας τον κόσμο…. έτσι όπως μας αρέσει.
Και πώς να μην δεχτούμε τον διπλανό/ή …σαν αδελφό/ή  μας .


Όπως ο άνθρωπος αλλάζει τα κύτταρα του και κάθε 7 χρόνια περίπου και  ανανεώνετε το σώμα του εξολοκλήρου  ,το ίδιο κάνει και η γη ….ανανεώνετε συνεχώς.
Και κάνει επίσης και μια ολική επαναφορά, η επανεκκίνηση  κάθε 25000 χρόνια περίπου  .
Οι Ινδοί αυτό το ονομάζουν << Μανχαβατάρα >> οι δυτικοί << κοσμικό έτος.>>

 .
Αυτή την περίοδο [έτος  2012 ] είμαστε περιπου στο σημείο όπου η γη κάνει αυτήν την αλλαγή , ολοκληρώνει  ένα Μανχαβατάρα .
Αυτό επηρεάζει  και όλους τους κατοίκους του πλανήτη, μιας και είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του .

Συμπληρώνει ο πλανήτης ένα κύκλο 25 000 ετών……επανέρχεται στο σημείο όπου ήταν πριν από 25000 χρόνια.
Κάτι σαν γενέθλια για τη γη θα μπορούσαμε ίσως να πούμε, και είμαστε τυχεροί να βρισκόμαστε μαζί της σε αυτή την μεγάλη αλλαγή και να ζούμε μαζί της , αυτήν την μεγάλη εμπειρία.

Εφόσον η γη συμβαίνει να  περνάει μια περίοδο αλλαγών,
και αφού και  ο άνθρωπος είναι μέρος αυτής της ενότητας,   
 το ίδιο θα συμβαίνει και στους ανθρώπους …..

Και κατά επέκταση και σε ότι αυτός έχει δημιουργήσει.

Δηλαδή μπορούμε να πούμε ότι περνάμε μια περίοδο, όπου επανεκτιμώνται και αλλάζουν  τα πάντα .
Εκτός από τα γεωλογικά και φυσικά φαινόμενα , έχουμε αλλαγές σε  Πολιτικά .κοινωνικά, τεχνολογικά , επιστημονικά , οικονομικά , θρησκευτικά, ζητήματα ,και συστήματα .
Όλα αυτά δηλαδή  τα οποία είχαν σαν βάση τον νου και την ανθρώπινη δημιουργική  σκέψη...... και όχι μόνο .

Οι Χόπι από τις αρχαιότερες ινδιάνικες φυλές της Βόρειας Αμερικής  [υψίπεδο του Κολοράντο] ...... Γνώριζαν και γνωρίζουν πως, το άν οι μεγάλοι κύκλοι των κοσμικών ετών φέρνουν ευλογία ή καταστροφή εξαρτάται μόνο από τη θέληση των ανθρώπων

 Είναι ένα κρίσιμο σημείο, όπου ο άνθρωπος καλείτε να μπει στην ροή αυτή,  και να μετάσχει  σε αυτή την αλλαγή για να μπορέσει να αναβαθμιστεί σαν ……ξεχωριστή οντότητα,  αλλά και σαν  μέρος της ενότητας και   του πλανήτη.

Nα βοηθήσει και  τον πλανήτη με την στάση του και την θέση του στις αλλαγές που συμβαίνουν ,   και να μετάσχει ενσυνείδητα στην νέα κατάσταση, η νέα  ενέργεια που ήδη διαμορφώνετε .

Ο παλαιός τρόπος σκέψης ,όπως και τα παλαια συστήματα, κινήματα, καθεστώτα ,νοοτροπίες γενικά και δόγματα ,  που δημιούργησε ο άνθρωπος αρχίζουν να καταρρέουν και να αλλάζουν.

Να αναβαθμίζονται, όπως και ο πλανήτης .

Και ένας νέος τρόπος αντίληψης έρχεται στο προσκήνιο.

Πολύς κόσμος προσπαθεί να  παραμένει στον παλαιό τρόπο σκέψεις και συμπεριφοράς, αυτός ο τρόπος παραμένει ισχυρός και εκφράζετε με διαφόρους τρόπους .
Είτε με την επιβολή της βίας από σκληρά καθεστώτα τα οποία δεν επιθυμούν να χάσουν την εξουσία τους ,
Είτε από οικονομικά τραστ τα οποία δεν διστάζουν να βυθίσουν νοικοκυριά, επιχειρήσεις αλλά και χώρες σε οικονομική ύφεση, προκειμένου να μην χάσουν την οικονομική τους δύναμη.

Αλλά επίσης και από ομάδες ή  μεμονωμένους ανθρώπους οι οποίοι καταφεύγουν σε βίαιες συμπεριφορές, ή αντιδράσεις που προκαλούν κοινωνική αναταραχή ,  που βλάπτουν συνανθρώπους, η καταστροφές περιουσιών, βαφτίζοντας αυτές τις συμπεριφορές
 << επανάσταση >>  και <<ξύπνημα >>…

Ο νέος τρόπος αντίληψης για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αλλαγή που ήδη συμβαίνει δεν  έχει να κάνει με το σκέπτομαι,
αλλά με το  αισθάνομαι,        ή διαισθάνομαι .

Και η αλλαγή αυτή γίνετε ουσιαστικά για την ανάληψη του ανθρώπου, και για την μετάβαση του σε ένα ανώτερο υπαρξιακό και ψυχολογικό επίπεδο.

Το 2012 λέγετε ότι συμβαίνουν διάφορα ….μπορεί όμως και τίποτα .
πραγματικά δεν έχει σημασία τι θα είναι αυτά …..

Σημασία έχει η εσωτερική κατάσταση που θα έχει ο άνθρωπος καθώς αυτά συμβαίνουν.
Θα είναι δύσκολο για την ….σκέψη, να εξήγηση τους λόγους για όλα αυτά .
Η σκέψη θα βλέπει και θα υποθέτει πιθανόν μόνο την καταστροφή, και το τέλος του κόσμου, αυτό που θα προβάλετε ,και θα παρουσιάζετε στον κόσμο, και είναι πολύ φυσικό μιας και έτσι έχει μάθει να κάνει ……….
Για αυτό άλλωστε μιλάμε για εσωτερική αλλαγή ..

«Οι άνθρωποι γίνονται σοφοί μετά τις συμφορές.» .......  έλεγε ο  Αίσωπος , δεν είναι όμως απαραίτητο αυτό.

 Μπορούμε να έλκουμε και να δημιουργήσουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε αν σταματήσουμε να χαρίζουμε την δύναμη μας, την ενέργεια μας , σε πρόσωπα και πράγματα έξω από εμάς, και αρχίζουμε να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας .
Να αισθανόμαστε τον εαυτό μας .

Είμαστε κομμάτι της γης , μέρος του ηλίου, γεννηθήκαμε για να ζούμε ελεύθεροι, κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει την ελευθερία, παρά μοναχά εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας  …

Είναι μάταιο και δεν οδηγεί πουθενά, αλλά και σε καμιά γνώση, ο άνθρωπος να ψάχνει για απαντήσεις έξω από τον εαυτό του.

Είναι μάταιο και δεν οδηγεί πουθενά η πεποίθηση ότι κάποιος άνθρωπος με εξουσία ή κάποιος θεός καθισμένος σε ένα θρόνο ψηλά στον ουρανό θα λύση τα προβλήματα του ανθρώπου .

Είναι μάταιο να αναζητούμε την αγάπη την ευτυχία την ειρήνη η και το πνεύμα,  μέσα στο λαβύρινθο των θεωριών και της αναλυτικής σκέψης.  

Η πραγματική ελευθερία δεν είναι ζήτημα πολιτικό, ή θρησκευτικό ούτε μια αφηρημένη ιδέα .

Είναι μια καθαρά ψυχολογική κατάσταση που  ίσως  κρύβετε μέσα στην φράση  του Νίκου Καζαντζάκη ……. 

Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ελεύθερος !

Μπορούμε  να επιλέξουμε να εμπιστευθούμε  τον εαυτό μας ....ΤΩΡΑ!©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου