Ποτέ δεν ήμουνα, ούτε θα σταματήσω ποτέ να είμαι !..................................[Bhagavad Gita ]

Απριλίου 14, 2012

ΞΥΠΝΑ! ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!............[ απόσπασμα από το βιβλίο …το πέταγμα του φτερωτού φιδιού ]

Το φτερωτό φίδι πρέπει να πετάει .
Όταν θα ξέρεις το τι είναι το πέταγμα του φτερωτού φιδιού ,θα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις .
Μέχρι τότε….............         
Θα κάνεις πρόδηλο ότι διαμέσο των αιώνων, δονεί το μήνυμα των αθανάτων!
........Η μυστηριώδης ορμή που προσηλώνει την προσοχή σου σε αυτά τα γραπτά ,δεν είναι παρά αντίλαλος της κραυγής που έχει ξυπνήσει την αθάνατη ουσία  του δικού σου αίματος .
Και μαζί με το να ξανακαλέσεις τις ένδοξες δυνάμεις της ζωης ,επίσης έχεις καλέσει και τις  δυνάμεις του θανάτου .
Οι μεν και οι δε είσαι εσύ ο ίδιος ,έτσι λοιπόν μην φοβάσαι .
Αντιμετώπισε τις, γνώρισε τες ,κυριάρχησε τες .
η μοίρα σου είναι να είσαι αφέντης και των δυο .
και ακόμα όταν συχνά θα πιστεύεις ότι έχεις χαθεί .
στο δρόμο που οδηγεί στο ξύπνημα, ποτέ δεν θα είσαι μόνος σου 

Και η παρεκτροπή σου δεν θα είναι παρά μόνο μια στάθμιση με την οποία η επαγρυπνητική σου εξυπνάδα, συγκλονίζοντας το λήθαργο οτιδήποτε του θνητού, θα δοκιμάζει δειλά βήματα σ’ όλα τα μονοπάτια.
Αναγκαίο είναι να αποκτήσεις εμπειρία .
ποτέ να μην ρωτάς έναν άλλο άνθρωπο ………- << τι είναι αυτό που πρέπει να κάνω ? >> ……..διότι είναι η πιο μοιραία από όλες τις ερωτήσεις .
Εάν την κάνεις σε ένα βλάκα ,σε έναν κοιμισμένο ,θα είναι σαν να τον προσκαλέσεις να σε παρασύρει στον ύπνο .
Με το οποίο θα έχεις πέσει σε διπλή βλακεία και θα σου είναι δύο φορές πιο δύσκολο να ξαναξυπνας .
Και εάν κάνεις αυτήν την ερώτηση σε ένα σοφό ,σε έναν ξύπνιο ,θα αντιληφθείς ποσό άχρηστο είναι να σκέπτεσαι διότι ένας ξύπνιος πάντα θα απαντήσει κάπως έτσι ………
<<Κάνε όσο καλύτερα σου φαίνεται ,εάν σε όλα βάλλεις την καρδιά σου ,δρώντας πάντα επαγρυπνος, θα κερδίζεις σε πλούσια εμπειρία>>.

Με τον καιρό θα κάνεις την μοναξιά και την σιωπή σου τις πιο πολύτιμες συντρόφισσες σου, βυθιζόμενος με αυτές στο πιο βαθύ μέρος του εαυτού σου .βαθμιαία θα καταλαβαίνεις όλο τον τρόμο του ύπνου που είναι η  ανθρώπινη  σκλαβιά σου .
Και για τον λογο αυτό, θα αυξάνει η δύναμη σου για να απαιτείς την ελευθερία σου.

Δεν εκλέγουν όλοι αυτό το μονοπάτι που οδηγεί στην ίδια την καρδιά των πραγμάτων .εάν έχεις επικαλεστεί τους φίλους σου ,επίσης έχεις βάλλει σε προσοχή τους χειρότερους εχθρούς σου .
Οι μεν και οι δε θα εμφανιστούν μπροστά σου σε χίλιες διαφορετικές μορφές και συχνά θα τους συγχέεις στην διάρκεια των πρώτων βημάτων σου .
Οι φίλοι σου δεν θα είναι πάντα οι πιο ευχάριστοι ,η ευγενεις, διότι θα σου στερούν στην πορεία σου ,      από όσα σήμερα εκτιμάς σαν…. σταθερά .
Τότε θα είναι που οι εχθροί σου ζηλιάρηδες και χαμογελαστοί , θα ξετυλίγουν μπροστά σου χίλιες δυνατότητες για να σε βγάλουν από την τωρινή σου κατάσταση. Εάν φτάσεις να υποχωρήσεις και να δαγκώσεις το δηλητηριασμένο καρπό που σου προσφέρουν, θα πέφτεις αιχμάλωτος, και θα μένεις δεμένος με την τριπλή αλυσίδα της αυταπάτης και του ύπνου, που πάντα αρπάζει τον αφελή που αγνοεί την αξία της εμπειρίας και της αντίστασης .

Αλλά θα γνωρίζεις πολύ γρήγορα τους φίλους σου στις άπειρες σιωπές στις οποίες εσύ ο ίδιος θα ριχτείς επιθυμητής και διψασμένος για αληθινούς λόγους .
Τότε θα αισθανθείς να ρέει ένα  << κάτι >> ,ακατέργαστο η απαλό ανάλογα με την περίπτωση ,και το γεγονός ότι θα αισθάνεσαι θα σου δείχνει ότι βρίσκεσαι  σε ένα δρόμο ,πλήρη προς την αφύπνιση.
Διότι αυτό το κάτι ,είσαι εσύ ο ίδιος ,ο αφέντης ,ο δημιουργός .
                                                             *

Κάθε κρίκος στην αλυσίδα των αθάνατων, προσφέρει ένα κόκκο παραπάνω ,για να ελαφρύνει το φορτίο για εκείνον που έρχεται πίσω ,όμως κάθε ψυχή που ρίχνεται σε αυτή την θαυμάσια και μοναδική επιχείρηση είναι μια πρωταρχική δοκιμή της ζωης για να κάνει από αυτόν τον πλανήτη γη επίσης ,έναν κόσμο θεϊκής επαγρύπνησης .

Κάθε άνθρωπος που ποθεί αυτή την επαγρύπνηση ,πρέπει να ανοίγει το δικό του ίχνος και να πορεύεται μόνος ,προσεκτικός μοναδικά στο βήμα της στιγμής ,χωρίς να τον απασχολεί ούτε ο θρίαμβος ούτε η ήττα ,χωρίς να τον ανησυχεί το γηινο τέλος του .
Αυτό είναι να ζεις στο….. αιώνιο σήμερα.
Αλλιώς δεν θα είχε καμιά αξία η εμπειρία του ανθρώπου πάνω από τον πλανήτη γη .

                                                               *

 Ο δημοσιογράφος που έγραψε το βιβλίο το   <<Το πέταγμα του φτερωτού φιδιού >&gt    [  προηγούμενη ανάρτηση  ΕΔΩ...   ]  μια μέρα έλαβε ένα γράμμα από το παράξενο φίλο του .
Είναι το κείμενο που μόλις διαβάσατε.!
και είναι το Α μέρος......
ΔΙΆΒΑΣΕ ΤΟ Β ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ...


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ  ΕΔΩ...!  


.................................................................................................2 σχόλια:

  1. Πηρά ένα κομμάτι από το πέταγμα του φτερωτού φιδιού η αμφιβολία σε ευχαριστώ. Κάνεις πολύ καλή δουλειά. το πέταγμα του φτερωτού φιδιού είναι ένα βιβλίο που έχει σημαδέψει τη ζωή μου και ιδιαίτερα το κεφ.15.Και πάλι ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για μενα το βιβλιο σταθμος στην αναζητηση ,καταφευγω πολυ τακτικα σε αυτο Να εισαι καλα για την αναρτηση σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή