Απριλίου 12, 2012

Το ευαγγέλιο του Ιούδα, και το μήνυμα των αθανάτων
<< Ποτέ δεν είναι, αυτό που φαίνεται ότι είναι !!! >> είχε πει  ένας σοφός .....

Τον Ιούδα τον Ισκαριώτη τον γνωρίζουμε μέσα από τα ευαγγέλια των μαθητών, του Ιησού Χριστού ….και είναι αυτός που σύμφωνα με τις αναφορές τους ,  τον πρόδωσε στου Ρωμαίους, και έτσι μπόρεσε να ολοκληρωθεί  η σταύρωση , και μετά  η ανάσταση του.

Είναι όμως αυτή όλη η αλήθεια ? ή ένα μικρό κομμάτι της ?…….
Είναι πραγματική η εικόνα με την οποία μας τον παρουσιάζει τον Ιούδα  η ........καινή διαθήκη ?

 


Σήμερα θα αναφερθώ και σε κάποιο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που έπεσε στα χέρια μας περίπου το 1986 η 87, αρκετά χρόνια όμως  πριν να μεταφραστούν τα αρχαία χειρόγραφα που  βρέθηκαν στην Αίγυπτο στην έρημο Ελ Μινια , και τα οποία  μεταφράστηκαν μετά το 2000.

Αυτά τα αρχαία χειρόγραφα  πήραν την ονομασία ….. ευαγγέλιο του Ιούδα, , αφού αυτή η φράση ήταν γραμμένη  στο τέλος του τελευταίου  χειρογράφου  στην ελληνική γλώσσα .

ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ

 Αυτά τα χειρόγραφα λέγετε οτι είναι αντίγραφα του αρχικού ευαγγελίου του Ιούδα,
τα οποία ανακαλύφθηκαν στην Αίγυπτο αρχικά την δεκαετία του 50 ή 60 όμως οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν τότε  κατανοήσει την σημασία τους .


Τέλος 2ου αιώνα μ.χ     Ο Ειρηναίος  , [επίσκοπος τότε της  Λυων ] είχε καταγγείλει το  <<ευαγγέλιον του Ιούδα>>  ως αιρετικό, και έτσι από την καταγγελία του επισκόπου αποδεικνύετε και  η ύπαρξη ενός τέτοιου κειμένου.

  Τα χειρόγραφα που βρέθηκαν πήραν τελικά την ονομασία ...<<Ευαγγέλιο του Ιουδα >> ....και  παρουσιάζουν μια εικόνα για τον Ιούδα, η οποία είναι τελείως διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν τα 4 ευαγγέλια των άλλων αποστόλων .

Και τα οποία  4 ευαγγέλια [ κατά Ιωάννη, Λουκα, Ματθαίο, και Μαρκο ]  στην σύνοδο της Νικαίας το 325  Μ.Χ. θεωρήθηκαν ως τα μοναδικά [?] κανονικά και θεόπνευστα απο τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο και από τους επισκόπους που έλαβαν μέρος στην σύνοδο .   

Το  Ευαγγέλιο του Ιούδα  εκτος από τον Ειρηναίο   χαρακτηρίστηκε αιρετικό και από άλλους  Πατέρες της πρώιμης χριστιανικής εκκλησίας, που  ήταν <<ειδήμονες>> σε αυτά τα θέματα ,  διότι και άλλα ευαγγέλια όπως του Θωμά, και άλλα  ενδιαφέροντα ιερά κείμενα [ περίπου 30] τα θεώρησαν επίσης αιρετικά και τα χαρακτήρισαν ακατάλληλα για μελέτη από τους χριστιανούς.


Τα χειρόγραφα αυτά λοιπόν που βρέθηκαν στην Αίγυπτο   παρουσιάζουν τον Ιούδα ως τον καλύτερο μαθητή του Ιησού, και τον μόνο που αντιλαμβανόταν σε βάθος τις διδαχές του.!!!

Για αυτό και ο Ιούδας επιλέχτηκε σαν ο άνθρωπος που θα επιτελέσει και το    δυσκολότερο έργο…… 
 «………αλλά εσύ θα τους υπερβείς όλους αυτούς. Γιατί  Εσύ θα θυσιάσεις τον άνθρωπο που με ενδύει  »  του έλεγε ο Ιησούς σύμφωνα με τα χειρόγραφα .

 Το γεγονός ότι ο Ιησούς αναθέτει αυτό το καθήκον στον Ιούδα τον  Ισκαριώτη είναι ένα δείγμα του πόσο τον ξεχώριζε από τους υπόλοιπους.

 Επίσης τον προετοίμαζε λέγοντας του ότι …………<< θα γίνεις ο δέκατος τρίτος ,και θα αναθεματιστείς από τις άλλες γενεές ……………………….>>.] .


Ο Mario J. Roberty διευθυντής του ελβετικού ιδρύματος που εδρεύει στη βασιλεία  και έχει αναλάβει την αποκρυπτογράφηση και επεξεργασία των χειρογράφων έκανε μια παράξενη δήλωση....
Όταν του ζητήθηκε να γίνουν περαιτέρω αποκαλύψεις σχετικά με τα όσα αναφέρονται στο ευαγγέλιο είπε ...
<< δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τις εξαιρετικές πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό...>>

Γιατί άραγε δεν θέλουν να αποκαλύψουν ?


Νομίζω ότι είναι  εύκολο να καταλάβουμε τον λόγο που δεν θέλουν να αποκαλύψουν αυτές τις εξαιρετικές πληροφορίες   ........

Μεταξύ άλλων τα αρχαία αυτά χειρόγραφα  που δημοσιεύτηκαν αναφέρουν [ σε δυο σημεία]  κάποια συμβάντα με κάποιο <<φεγγοβόλο σύννεφο>> που ο Ιούδας..... εισήλθε σε αυτό.

Παρακάτω  αναφαίρετε ένα  εκ των δυο συμβάντων ...  και είναι μια υπερβατική εμπειρία που είχε ο Ιούδας όπως είναι γραμμένη στα  αρχαία χειρόγραφα που βρέθηκαν,  και που δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά  και βιβλία  για το κοινό .

Οι τελείες και οι διακοπές είναι στα σημεία που δεν μπορούσαν να μεταφραστούν, διότι είχαν σβηστεί από την πολυκαιρία .....και την φθορά του χρόνου

<< αληθινά [………….]   οι τελευταίες σου [ …………]  θα γίνουν [……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ]  αφότου θα καταστραφεί . τότε και η εικόνα της μεγάλης γενεάς του Αδάμ θα εξυψωθεί ,γιατί πρωτύτερα υπάρχει αυτή η γενεά στον ουρανό ,τη γη ,και τους αγγέλους ,η οποία κατάγετε από τους αθάνατους κόσμους.
Κοίταξε σου έχουν ειπωθεί τα πάντα . σήκωσε τα μάτια σου και κοίταξε το σύννεφο και το φως που είναι μέσα του, και τους αστέρες που το περιβάλουν .Ο αστέρας που οδηγεί τον δρόμο είναι ο αστέρας σου.
Ο Ιούδας σήκωσε τα μάτια του και είδε το φεγγοβόλο σύγνεφο ,και είσελθε σε αυτό .
Εκείνοι που στέκονταν στη γη άκουσαν μια φωνή να έρχεται από το σύγνεφο ,λέγοντας [ ……………….]  μεγάλη γενεά [ ……] …….εικόνα [ …………………………]
.Το παραπάνω  φεγγοβόλο σύννεφο εμφανίζετε δυο φορές στη μετάφραση των χειρογράφων που σώθηκαν ,και επίσης πολλές φορές ο χαρακτηρισμός…….. αθάνατος  ή αθάνατοι .


ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΦΤΕΡΩΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ …

Και πάμε τώρα σε κάτι επίσης πολύ ενδιαφέρον.

 Την περίοδο του εμφυλίου πολέμου  στην Ισπανία,  1936-1939 .
Ένας δημοσιογράφος [ Armando Cosani γνώρισε έναν <<παράξενο άνθρωπο>>  μέσα στην εκκλησία του..... Ιούδα του Ταδεου.

Αυτός ο παράξενος  άνθρωπος  βοήθησε τον δημοσιογράφο και ψυχολογικά, και  επαγγελματικά , αλλά και σε κάποια προβλήματα υγείας που είχε.

<<Ήταν ένα χαμόγελο από τα πόδια μέχρι το κεφάλι.δεν χαμογελούσε ,δεν προσπαθούσε να χαμογελάει ,
όλος ο εαυτός του ήταν ένα χαμόγελο.>>
 Έγραψε αργότερα στο βιβλίο του ο Cosani για τον παράξενο φίλο του  . 

Αυτό που ζήτησε σαν χάρη ο παράξενος τύπος από τον  δημοσιογράφο, ήταν απλά να κρατά σημειώσεις,
και τελικά να δημοσιεύσει αυτά που θα συζητούσαν , και που θα του έλεγε όσο  διάστημα  θα ήταν μαζί .

Και έτσι και έγινε.!

Το παράξενο  και πολύ ενδιαφέρον είναι ότι το βιβλίο που έγραψε τελικά ο δημοσιογράφος, έχει πολλές και εκπληκτικές  ομοιότητες   με  τα χειρόγραφα που βρέθηκαν στην Αίγυπτο   !.

Χάρη  του δημοσιογράφου κάποιοι είχαν διαβάσει  για τους αθανάτους ,και για τα σύννεφα φωτός που τύλιξαν  τον Ιούδα ,  Δεκαπέντε περίπου χρόνια πριν μεταφραστούν τα αρχαία χειρόγραφα του ευαγγελίου του Ιούδα, 
και κάποιοι άλλοι ακόμα πιο πριν 
[λίγο μετά τον εμφύλιο στην Ισπανία  που εκδόθηκε και το βιβλίο ] . Και εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο κάθε αναγνώστης, από πολλά στοιχεία που υπάρχουν μέσα στο βιβλίο [ φεγγοβόλο σύννεφο, αθάνατοι κλπ  ] ότι δεν μπορεί να είναι όλα....  συμπτωματικά  και τυχαία  !.

Όπως επίσης  κάποια εμφανέστατη ομοιότητα του βιβλίου  με τα χειρόγραφα ,
  παρά του ότι είναι φαινομενικά,  και χρονολογικά , άσχετα μεταξύ τους.

Αυτό το στοιχείο [για μένα τουλάχιστον] αποδεικνύει την αυθεντικότητα και των δυο!!!

Αλλά  και κατά επέκταση και επίσης πολύ σημαντικό, φαίνεται  μέσα από αυτά ότι ο Ιούδας τελικά σαν ιστορικό πρόσωπο   εκτελούσε μια 
<< ειδική αποστολή >> άγνωστη και ακατανόητη για τους φανατικούς , θρησκόληπτους  και δογματικούς  της εποχής  .

Προφανώς δεν είναι πραγματική η εικόνα που η εκκλησία μας έχει μεταβιβάσει για το πρόσωπο του.

 Κάπου διάβασα  πρόσφατα ότι η  καθολική εκκλησία προσπαθεί να βρει τρόπο για να αποκαταστήσει το όνομα του Ιούδα , θεωρώντας την πράξη του Ιούδα,  μέρος ενός <<θεϊκού σχεδίου>> .

Στο βιβλίο που γράφτηκε από τον δημοσιογράφο που φέρει και τον τίτλο [ το πέταγμα του φτερωτού φιδιού ] ,ο παράξενος τύπος [ταυτίζετε με τον Ιούδα], και  προσπαθεί να αποκαταστήσει κάποιες ιστορικές παρεξηγήσεις 
αλλά κυρίως.......

 μεταδίδοντας μια καταπληκτική διδασκαλεία 

για την αναγκαιότητα ....... για το ξύπνημα,!!!
και ένα...... μήνυμα των αθανάτων.


 
Ο Ιούδας ………..[σύμφωνα  με το βιβλίο που έγραψε ο δημοσιογράφος ]……… τυλίχθηκε τρις φορές από το φεγγοβόλο σύννεφο.
 [  τα  αρχαία  χειρόγραφα τα οποία έχουν επιτρέψει να μελετήσει ο κόσμος, αναφέρουν  δυο ].

Πόσο παράξενο όμως? , τη σύμπτωση ?  ένα βιβλίο γραμμένο μετά τον εμφύλιο της Ισπανίας να ομοιάζει τόσο πολύ με τα  αρχαία χειρόγραφα που μεταφράστηκαν μετά το..... 2000.!

Στο βιβλίο αναφέρετε  ότι όταν τυλίχθηκε από το σύννεφο,  συνέβησαν κάποια πράγματα τα οποία στα αρχαία χειρόγραφα δεν εμφανίζονται  όλα  .......ίσως λόγω.... φθοράς …
άλλα ίσως δεν συμπεριλήφθηκαν και επίτηδες διότι όπως ανέφερε και ο διευθύνων M.J.R.  << δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τις εξαιρετικές πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό...>>…………

Υπάρχουν όμως αυτά που έγραψε ο δημοσιογράφος στο βιβλίο του στο τέλος της δεκαετίας του 30, και με μια προσεκτική ματιά βλέπουμε ότι......
ομοιάζουν υπερβολικά  με αυτά τα λίγα τα οποία επιτράπηκαν να δημοσιευτούν.

 σας παραθέτω  ένα απόσπασμα όπως είναι γραμμένο στο βιβλίο,[ το πέταγμα του φτερωτού φιδιού ] .είναι πολύ ενδιαφέρον και …………προτείνετε να διαβάσετε με προσοχή
 …………………………………………………….

Και για τρίτη φορά μας τύλιξε το φως .
Και σε αυτό ο ραβί μου [ Ιησούς ] οδήγησε την αντίληψη μου στα πόδια του πατέρα μας που είναι στους << ουρανούς >> .
Και τον είδα να κάθεται στα δεξιά του θεού .
Και εγώ έμεινα στα αριστερά .
Όμως ο πατέρας ο ραβί μου ,κι εγώ είμαστε ένα μόνο πράγμα εκείνη τη στιγμή ……………………………………………………………………………………………………
και μπροστά στα ματιά μου ξετυλίχτηκε η ζωή πολλαπλασιαζόμενη στα έργα του ραβί μου ,γιατί μαζί με όλη τη ζωή έλαμπε πιο άπλετη η ζωή του ανθρώπου .
Σε αυτήν την πληρότητα τα έργα του ραβί μου μετατρέπονταν σε έργα πολλών ανθρώπων, επίσης τα δικά μου έργα ήταν ήδη πολλαπλασιασμένα .
Και καθώς έτσι ήταν το κρυφό υφαντό όλου του κόσμου ,έτσι ήταν επίσης το κρυφό υφαντό στη ζωή του ανθρώπου του ιδίου στον άνθρωπο ,όπως και στον κόσμο ολόκληρο ,όλα αρχίζουν από τον πατέρα ,στην ανθρώπινη καρδιά προηγείτο από τη φωνή της συνείδησης , τη φωνή του πόθου για το καλό .
Και ήταν η φωνή αυτή του Ιωαννη του βαπτιστή που κατεύθυνε τους δρόμους του κυρίου .
Και είχε μαθητές στον κόσμο και στον άνθρωπο ,άλλοι ακούγαν και άλλοι δεν μπορούσαν να το κάνουν .
Και έτσι όπως ο Ιωαννης ο βαπτιστής αντανακλούσε και αναγγελε ,ένα φως ανώτερο ,έτσι επίσης υπηρξε και πάντα θα είναι η γέννηση του δρόμου , η αλήθεια και η ζωή στον άνθρωπο .
Γιατί ,ο ραβί μου ήταν γεννημένος από μια συγγενή του βαπτιστή .
Από το ίδιο αίμα και οι δυο .
Κι εγώ γεννημένος στους μακρινούς τόπους του kariot*  γεννημένος ήμουν από άλλο αίμα  .
Όλα όσα έβλεπα στο φως της κατανόησης μου ,πολλαπλασιαζόταν σε εκατομμύρια διαφορετικές μορφές ,αλλά ήταν μονάχα η ζωή του πατέρα προσπαθώντας ώστε ο άνθρωπος να είχε μια ευφυΐα από αυτή.
Και αυτή η ευφυΐα ανάβλυζε από το ατενισμα  των γεγονότων στον εαυτό από τον άνθρωπο και στον άνθρωπο .
Γιατί στον πρώτο καιρό του εκείνος που είναι ο σωτήρας του ανθρώπου πρέπει να ξεφύγει από την μανία του Ηρώδη, και να παραμείνει κρυμμένος όσο να μεγαλώσει .
Γιατί κάθε ανθρώπινο ον έχει ένα Ηρώδη μέσα του ,μαζί με ένα βαπτιστή και ένα Ιησού .
Και κάθε άνθρωπος υφίσταται επίσης την επιδρομή ενός καταπιεστή ξένου προς το <<Ισραήλ>>, όμως πρέπει να ψάξει για το σπόρο του πόνου του στο ίδιο το << Ισραήλ >> μέσα του .
Και θα δει τους Φαρισαίους ,και τους Σαδδουκαίους και τις λεγεώνες των κουτσών ,τυφλών ,λεπρών και ζητιάνων απλώνοντας το χέρι ζητώντας συμπόνια .
Και θα έχει ένα τελώνη όπως τον Λεβι , και μια πόρνη όπως τη Μαγδαλινη , και έναν Πέτρο και έναν Ιωαννη .
Επίσης ένα Πιλάτο κι εμένα , τον Ιούδα ,αυτός που θα πρέπει να τον πουλήσει στον κόσμο .
<< Ιούδα ατένισε τον κόσμο >> , μου είπε ο ραβί μου ,<< γιατί είναι η ζωή του θεού ,και τίποτα σε αυτόν δεν υπάρχει νεκρό ,και τίποτα δεν μπορεί να πεθάνει .
Όλα όσα είναι ζωή είναι θεός ,και κάθε ζωή κατεβαίνει για να ανεβεί μετά .
Ο θεός ,ο πατέρας που είναι στους ουρανούς ,περιέχει όλα μέσα του ,αλλά δεν υπάρχει μόνο για τον άνθρωπο αλλά είναι σε όλα όσα είναι .
Αλλά μόνο στον άνθρωπο του έχει δοθεί να απολαμβάνει την εξυπνάδα της πραγματικότητας του.
Και όταν η κατανόηση του ανοίγει στο λογο γίνεται γιος του θεού ,γιατί για τον άνθρωπο καταρχήν είναι ο λόγος,  και ο λόγος είναι με τον θεό ,και είναι θεός .
Και εσένα σου λέω τώρα ,ότι συμβαίνει ,ότι και αν συμβαίνει ,και κάνεις ότι και αν κάνεις ,στην αγάπη του πατέρα θα είσαι ,γιατί τώρα ξέρεις πώς να αγιάσεις το όνομα του .
Και ακόμα όταν πιστέψεις κάποια μέρα ότι είπες κακό για το άγιο πνεύμα του, δεν θα είναι δικό σου το σφάλμα γιατί μια δύναμη ανώτερη από εσένα θα σε αγκαλιάσει με τη φλόγα της και θα ξεχάσεις το φως.
Τέτοια είναι η αφοσίωση σου για να εκπληρωθεί κάθε δικαιοσύνη .
Γιατί εγώ πρέπει να πεθάνω ,να κατεβώ στον Άδη και την τρίτη ημέρα να αναστηθώ ανάμεσα στους νεκρούς ,γιατί ο πατέρας μου έχει δώσει ζωή για να έχω ζωή δική μου και για χάρη αυτής της ζωης του πατέρα όλα πρέπει να ανεβούν μαζί μου ,όπως είναι αναγκαίο όλα να ανεβαίνουν προς την πληρότητα του θεού .>>


Τα παραπάνω λόγια που ειπώθηκαν στο δημοσιογράφο  από τον παράξενο φίλο του  είναι προφανές ότι είναι  μια ....<<εξαιρετική πληροφόρηση>>....για όσους ενδιαφέρονται , και ....διακρίνουν .

όπως   τόνισε  και  ο Ο Mario J. Roberty  για τα δικά του όμως αρχαία χειρόγραφα.

  Η εκτίμηση μου είναι ότι δεν υπάρχει καμία  ανάγκη  από αυτόν τον κύριο για τις αποκαλύψεις του.

atheatos.blogspot.gr

Το βιβλίο...ΤΟ ΠΈΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΦΤΕΡΩΤΟΎ ΦΙΔΙΟΎ ... μπορείτε να το   κατεβάσετε αμέσως από
 ΕΔΩ...!σε Word.

  
*[ KARIOT ...περιοχή κοντά στο Γιουκατάν.... των ΜΑΓΙΑΣ ]

 Ο δημοσιογράφος που έγραψε το βιβλίο το   <<Το πέταγμα του φτερωτού φιδιού >>  μια μέρα έλαβε ένα άκρως ενδιαφέρον
 γράμμα από το παράξενο φίλο του, αξίζει να το διαβάσετε..... .ΕΔΩ ...3 σχόλια:

 1. Μεγάλη Εβδομάδα μας έφερε κοντά στον απεχθή, για τον απανταχού της γης χριστιανικό κόσμο, ρόλο του Ιούδα. Ο Ιούδας (εβρ. Γιεχουδά = εξομολόγησις, αίνεσις), ένας από τους δώδεκα που κι αυτός «έλαβε τον κλήρον της διακονίας», καταγόταν από την Ιουδαϊκή ή Μωαβική πόλη Καριώθ, γι' αυτό και Ισκαριώτης επονομαζόταν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι υπάρχει αυτή η εκδοχή……
  όπως και αυτή …..
  ……………ότι ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, ο δωδέκατος απόστολος, επιλέχτηκε από τον Ναθαναήλ. Γεννήθηκε στην Κυριόχεια, μια μικρή πόλη στην νότια Ιουδαία……
  Επίσης…. μία ακόμα πιθανή ερμηνεία είναι πως το ονομα << Ισκαριώτης >> συνδέεται με το θρησκευτικό πολιτικό κίνημα των ζηλωτών και είναι σημιτική-αραμαϊκή μεταγραφή της λατινικής λέξης sicarius που σημαίνει ληστής, όπως μαθαίνουμε από το Φλάβιο Ιώσηπο.
  Ακομα ότι ο Ιούδας, γεννήθηκε στήν Ισκαρία εξ΄ ού καί Ισκαριώτης, καί ό πατέρας του λεγόταν Ρόβελ.
  μάλλον θα υπάρχουν και άλλες εκδοχές εκτός από αυτές .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Λέγετε ότι ο Ιούδας ήταν ο ποιο πνευματικός μαθητής του Ιησού , και μόνο αυτός θα μπορούσε να παίξει τον δυσκολότερο ρόλο [ του προδότη] ώστε να ολοκληρωθεί το έργο της σταύρωσης και της ανάστασης .
  Ήταν όμως πολύ δύσκολο ακόμα και για αυτόν να προχωρήσει σε μια τέτοια πράξη , Για αυτό και ο Ιησούς τον βοήθησε στον μυστικό δείπνο ….όπου αναφέρετε στο κατά Ιωάννη ότι βούτηξε το ψωμί στο φαγητό και του το πρόσφερε λέγοντας του... ότι είναι να κάννης καν το γρήγορα… …και τότε μπήκε ο δια-βολος μέσα του.
  Τρογωντας ο Ιούδας το ψωμί έχασε για κάποιο διάστημα την συνειδητοτητα του για αυτό και μπόρεσε να εκτελέσει την ….αποστολή του.. ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή