Αυγούστου 28, 2012

Έτσι βλέπω τον κόσμο ...


 Σε μια περίοδο αυξανομένης κοινωνικής και πολιτικής κρίσης , ειδικοί εκτιμούν ότι ο Δυτικός πολιτισμός οδηγείται σε κατάρρευση .
Η διεθνής οικονομική κατάρρευση που βιώνουμε σήμερα δεν είναι το αίτιο , αλλά το αποτέλεσμα μιας ολοκληρωτικής κατάρρευσης αξιών και ιδεών .
Ωστόσο ,  σήμερα υπάρχει κάτι νέο στον κοινωνικό ορίζοντα που μπορεί να ξαναγεννήσει την ελπίδα μέσα από την κρίση , και να μας οδηγήσει προς μια νέα πολιτισμική αναγέννηση .
Αυτό είναι η σύγχρονη επιστημονική σκέψη , που ήδη έχει αρχίσει να γονιμοποιεί την κοινωνική και πολιτική συνείδηση των πολιτών .

Στην εκπομπή …ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ  …. [Που προβλήθηκε  από την ΕΡΤ 3],   εξηγείτε και  παρουσιάζετε με απλό  τρόπο η μεγάλη αυτή δυνατότητα της νέας επιστημονικής σκέψης.
 Δηλαδή,……….. το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ελπίζει ,να οραματίζεται και να επιτυγχάνει τους στόχους του.

Η εκπομπή αυτή ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ απο την ΕΡΤ 3 από τους γνωστούς πανεπιστημιακούς Σωτήρη Δανέζη και Στράτο Θεοδοσίου .

1
  Eπιστήμη και νέος πολιτισμός     
 

2

Ψευδαίσθηση του αισθητού κοσμου
     
  

3

H έννοια της  ύλης στη θεωρεία της σχετικοτητο

 ΕΠΙΣΤΉΜΗ 4


       
         

 Επιστήμη και θεολογία 5


6

 ΕΝΕΡΓΕΊΑ , ο γεννήτορας των πολιτισμών

                                                                               7

 Όταν ο εγκέφαλος επικοινωνεί με την ύλη .


                                                                                8


                                                      Επιστήμη,  τεχνολογία,  και κοινωνία. << ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ .....

Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.

ΜΙΑ ΤΕΤΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ....ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΛΛΗΛΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΟΥΜΑΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ .>>


6 σχόλια:

 1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΑΡΑΓΕ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ Ή ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ .
   ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ,ΠΟΛΙΤΙΚΟ , ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ, Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ.
   ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ .......!

   Διαγραφή
 2. ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΧΟ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΙΤ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΠΟΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕΤΑΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΝΑΣΕΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στην προσωπική επανάσταση τον παλμό τον δίνει ο κάθε ένας για τον εαυτό του ..αναφέρομε σε ψυχολογική επανάσταση και όχι σε μια επανάσταση που κάποιος εξωτερικός παράγοντας καθοδηγεί.

   Διαγραφή
  2. Η ΑΛΗΘΙΝΉ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΕΊΝΑΙ Η ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΆΟΥ ΝΑ ΧΥΘΗ ΑΊΜΑ ΌΧΙ ΜΕΤΑΞΎ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΛΑΛΟΎΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΆΚΙΑ ΆΛΛΑ ΑΥΤΏΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΈΦΕΡΑΝ ΕΔΏ Ο ΧΕΊΜΑΡΡΟΣ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΑΛΊΜΟΝΌ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ .

   Διαγραφή
  3. Αν αγαπητέ μου φίλε κοιτάξεις την ιστορία χιλιάδων ετών όλου του κόσμου , το αίμα που λες έχει χυθεί ποτάμια σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
   Αποτέλεσμα όμως δεν υπάρχει….άρα το αίμα ποτέ δεν ήταν και ούτε είναι λύση.
   Αυτό μας διδάσκει η ιστορία όλου του κόσμου.
   Πρέπει τελικά να ξυπνήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι η βία δεν είναι η λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κάθε ένας .
   Αν και η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη, θα πρέπει ο ο κάθε άνθρωπος να στηθεί με αξιοπρέπεια και να συνειδητοποίηση τη τον έφερε στην κατάσταση που είναι σήμερα , να μάθει πως να είναι ανεξάρτητος και ελεύθερος , να μην πεταει τις ευθινες στους άλλους , και να μην γίνετε έρμαιο σε ψευτοαρχηγίσκους και ψευτοσωτηρες που το μόνο τους ενδιαφέρον είναι η δύναμη και η εξουσία .

   Διαγραφή