Απριλίου 07, 2013

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ... ΟΙ ανισσόροπες ενέργειες και...<< Ισχύς εν τη ενώσει >>

Κανένας δεν αμφισβητεί ότι διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο για όλο τον κόσμο .
Όλοι και όλα δοκιμάζονται και αλλάζουν .

Είναι φανερό ότι η διαδικασία αυτής της αλλαγής έχει ενεργοποιήσει την ενέργεια του φόβου, που προσπαθεί να κυριαρχήσει στις μάζες, και να παγιωθεί σαν εσωτερική  κατάσταση.

Ο φόβος   είναι μια <<φυσιολογική>> διαδικασία, διότι υπάρχει άγνοια για το άγνωστο, και για το τη θα γίνει  μετά ,  είναι ο φόβος για   την αλλαγή, η οποία  μας βγάζει από τα γνωστά και τα κατεστημένα  ..

                                    Προτιμούμε πάντα τo γνωστό και  τo σίγουρο.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, [Μ.Μ.Ε] όπως πάντα έχουν τον πρώτο λόγο, αφού κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον δυο τηλεοράσεις για να ενημερώνετε , και για να έχει μια δήθεν <<εικόνα>> για το τη συμβαίνει στον κόσμο.

 Αλλά επίσης  και ο κινηματογράφος πολλές φορές δεν πάει πίσω στην προπαγάνδα, αλλά και στη διαμόρφωση μιας φοβικής κατάστασης .

 Έτσι ο άνθρωπος  εισπράττει θέλοντας και μη,  μια γερή δόση φόβου και πανικού καθημερινά, η οποία εμφανίζετε μέσα στη ψυχολογία του κάποιες φορές με ανεξήγητους τρόπους, και επίσης την εκφράζει και στον εξωτερικό του κόσμο προσπαθώντας να την μοιραστεί με τους συνανθρώπους του.  

Ο  φόβος είναι τόσο διεισδυτικός που η ενέργεια του φαίνεται ότι έχει καταφέρει να  τρυπώσει ακόμα και σε κύκλους και χώρους,  όπου υποστηρίζουν ότι η δύναμη της θετικής σκέψης,  και κυρίως…..ότι  η δύναμη της  συνειδητότητας  μπορεί να…… αλλάξει το κόσμο.!

Κατάλληλο είναι να θυμόμαστε ότι…..
<<Εκεί που  εστιάζουμε την προσοχή μας,  αυτό έλκουμε και στην ζωή μας >>.

 Η όπως αναφέρετε στη Μαχαγιανα…..
<< Η πραγματικότητα υπάρχει, μόνο όπου το μυαλό εστιάζει>>…

Τα παραπάνω  δεν είναι μόνο φιλοσοφική εκτίμηση, και ψυχολογική άποψη ,  αλλά και επιστημονική αποκάλυψη πλέον.

Οφείλουμε να….<< αισθανόμαστε >> αυτά που μας λέει ο οποιοσδήποτε , και όχι να τα  ακούμε και να τα απορροφούμε σαν << σφουγγάρια>> με την << υποκειμενική μας διανόηση>> 
 ,....... χωρίς διάκριση ,  επειδή << ακούγονται>>  στα αυτιά μας <<ελκυστικά.>>

Αλλά ούτε και να τα απορρίπτουμε  επειδή απλά δεν μας βολεύουν,  η διότι είμαστε.... υπάκουοι υπηρέτες και ακόλουθοι  δογμάτων και ιδεών.   

Πολύ εύστοχα η κυρία Καίτη Τσόλη έγραψε πριν καιρό [ σχετικά με τους διάμεσους ] στο newenergy.com.gr 
<< Καλά είναι να προσέχουμε, μέχρι ν’ αναπτύξουμε την διάκριση μέσα μας και να είμαστε βέβαιοι. Γιατί εάν ένα διάμεσο δεν είναι «καθαρό κανάλι» επικοινωνίας, θα σας κατεβάσει τους δικούς του περιορισμούς, τις δικές του προκαταλήψεις και τους δικούς του φόβους..>>
[σας προτείνω να διαβάσετε όλη την ανάρτηση  ΕΔΩ .]

Αυτό δεν ισχύει μόνο για αυτά που μας λένε οι άλλοι, αλλά και οι σκέψεις και εικόνες που αναβλύζουν στο νου μας, και που οι περισσότερες δεν ανήκουν πραγματικά  σε εμάς, αλλά στο συλλογικό νου με τον οποίο είμαστε όλοι οι ανθρωπότητα  συνεχώς συνδεδεμένοι .

Μην ξεχνάμε ότι είμαστε αρκετά εθισμένοι στο δράμα , και τα φοβικά εγώ που έχουμε δημιουργήσει, και τα οποία είναι συλλογικά συνδεδεμένα με όλων των υπολοίπων ανθρώπων, τα οποία γοητεύονται  πολύ εύκολα, και ταυτίζονται  πολύ εύκολα με κάθε φοβικό και δραματικό σενάριο .

Αρκεί να ρίξουμε  μια ματιά  γύρω μας στην καθημερινότητα μας,   για να επαληθεύσουμε  την ύπαρξη της ανησυχίας στα πρόσωπα και στα λόγια των συνανθρώπων μας .

Η διαιώνιση του φόβου , αλλά και ο ανταγωνισμός, και η προσπάθεια επιβολής του  από ηγέτες , πολιτικούς,  διαχειριστές της << κοινής γνώμης>>   και κάθε είδους αρχηγούς,  στηρίζετε στη συλλογικότητα του νου .

Όμως……….. στην προσωπική μας ευθύνη εναπόκειται να μην εισπράξουμε  το κάθε παραμύθι που μεταφέρει τον φόβο και το δράμα  . Νέα ενέργεια
 Είναι επίσης γεγονός ότι μια διαφορετική <<ενέργεια>> πλανιέται παντού, μια αισιοδοξία , μια δημιουργική διάθεση και δράση από ανθρώπους απλούς και  καθημερινούς .
Επίσης από σχολές που ενδιαφέρονται έμπρακτα για την πνευματική και κοινωνική εξύψωση του ανθρώπου .

Από ενδιάμεσους, οι οποίοι όμως  μεταφράζουν την ενέργεια με υπευθυνότητα, που ενδυναμώνουν τους συνανθρώπους τους, και δεν εκδηλώνουν της προσωπικές του ανησυχίες και φόβους [ όπως συμβαίνει κάποιες φορές  ].
 Και οι οποίοι δεν << τρώνε >> το κουτόχορτο του φόβου και του πανικού που πλασάρετε και κινείτε παντού.
Και είναι όλοι αυτοί  οι άνθρωποι οι οποίοι  τελικά ξέρουν να προσαρμόζονται σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε .
Και είναι αυτοί τελικά που  ελκύουν και γειώνουν με τις πρωτοβουλίες τους , και την αποφασιστικότητα τους   την << νέα ενέργεια >>.

Η νέα ενέργεια υπάρχει παντού και είναι διαθέσιμη , αλλά δεν έχει καμιά  πρόθεση, προορισμό, ή τακτική, και δεν έχει σχέση καμιά με το…. παλαιό.
Είναι το άγνωστο από στιγμή σε στιγμή!
Είναι  ευκαιρία, είναι επιλογή!!    μέσα από την κρίση να φτιάξουμε το καινούριο, να φτιάξουμε ένα κόσμο  όπως τον θέλουμε .

Η ταύτιση με τον φόβο και τον πανικό δεν είναι η κατάλληλη  επιλογή για μια τέτοια εργασία.
και ούτε έχει καμιά σχέση με την νέα ενέργεια .
.
Η εργασία  αυτών που αποκαλούνται << φάροι φωτός >> είναι να ανοίγουν δρόμους, να φωτίζουν περάσματα , και σκοτεινά σημεία .....πρώτα  μέσα στη δική τους ψυχολογία.

Αυτοί η εργασία μέσω της συλλογικότητας και της ψυχικής ενότητας, μεταφέρετε σε όλα τα όντα .

 Κανένας θεός, κανένας άγγελος, και κανένας εξωγήινος δεν μπορει να μιλήσει αντικειμενικά  για αυτό, αν δεν έχει περπατήσει πρώτα μέσα στην << πυκνή ύλη>> με φυσικό σώμα ,
 ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ .


Να  δημιουργήσουμε  <<  χώρο>>  μέσα μας ,  αποβάλλοντας τα περιττά διανοητικά σκουπίδια που μας κρατούν ταυτισμένους , και εγκλωβισμένους .

Τότε θα εκφραστεί η νέα ενέργεια, έτσι απλά, όπως το νερό που καθώς κυλάει καταλαμβάνει τον χώρο, ή  παίρνει το σχήμα του άδειου   αντικειμένου που το βάζουμε.

Οι πεποιθήσεις οι οποίες  στηρίζουν και απελευθερώνουν τον φόβο, είναι << διανοητικά σκουπίδια>>, και καθώς  τα  αποβάλουμε από τον ψυχισμό μας, ο φόβος δεν  έχει λόγω ύπαρξης μέσα μας.

Αλλά επίσης αποβάλλοντας αυτά τα στοιχεία ο φόβος αποδυναμώνετε και σε συλλογικό επίπεδο 
Και αυτό είναι μια μεγάλη βοήθεια για την ανθρωπότητα .

 Υπάρχουν άνθρωποι που ψυχολογικά ο   φόβος δεν τους <<βλέπει,>> διότι αυτοί δεν βρίσκονται στο δονητικό επίπεδο που ο φόβος κινείται.

Είναι και αυτοί οι άνθρωποι που ο φόβος μπορεί να περάσει από  δίπλα τους, και από  μέσα τους, αλλά δεν θα ταυτιστούν μαζί του, θα νιώσουν την <<ανάσα >>του, θα τον παρατηρήσουν , αλλά  αυτός θα φύγει μετά από λίγο χωρίς να τραφεί με την ενέργεια τους, και χωρίς να τους αποδυναμώσει.

Υπάρχουν και οι άνθρωποι που περνούν κάποιες κρίσεις,  μεγάλες ή μικρές , συναισθηματικές, είτε οικονομικές, είτε υγείας, και αυτό είναι πάρα πολύ φυσιολογικό αφού βρίσκονται ξαφνικά μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, μπροστά στο άγνωστο, να αισθάνονται ξαφνικά ότι δεν πατούν πουθενά, και να αισθάνονται εντελώς μόνοι,  χωρίς τίποτα …….!!

Οι κατάλληλες τακτικές  για την αντιμετώπιση του φόβου είναι …
Η Επίγνωση   μας βοηθά να διαχωριστούμε από το συναίσθημα του φόβου και να το παρατηρήσουμε.
Αυτή η συνειδητή δράση ξανά επαναφέρει  την ενέργεια που κλέβει ο φόβος, και παράλληλα τον αποδυναμώνει, ενώ ισχυροποιείτε η συνείδηση.
 
 Επίσης …..η χαλάρωση !
Όταν χαλαρώνουμε  το σώμα μας, επιτρέπουμε επίσης και στο συναισθηματικό και διανοητικό μας κέντρο να χαλαρώσουν. 
Με αυτό τον τρόπο επιτρέπουμε στην ενέργεια να ρέει ελεύθερα χωρίς εμπόδια σε όλα τα κέντρα μας , έτσι η ενέργεια καθαρίζει.
[  Συμβουλές επίσης για την αντιμετώπιση του φόβου θα διαβάσετε. εδώ  από τον Oshio]

 Υπάρχει ο φόβος της απώλειας .
Ο οποίος σχετίζετε μα τα χρήματα, τα περιουσιακά μας, με γνωστά μας  πρόσωπα, αγαπημένα αντικείμενα, με την υγεία μας  την φυσική αλλά  και την ψυχική , και τελικά με την ίδια την ζωή μας.
   
Στην ουσία δεν υπάρχει  κάτι που μπορούμε πραγματικά να χάσουμε.

Αν κάτι μας  ανήκει πραγματικά, ποτέ και κανένας δεν έχει την δύναμη η την εξουσία να μας  το πάρει, και όσες φορές και αν το δώσουμε  πάντα θα είναι δικό μας .

Αν κάποτε  χάσουμε κάτι , ή φύγει  από εμάς, σημαίνει ότι αυτό το κάτι δεν ήταν δικό μας  πραγματικά , απλά ήταν ένα << εργαλείο>> με  το οποίο συν-εργαστήκαμε, ότι ολοκλήρωσε την αποστολή του, και κάποτε έφτασε η στιγμή να το αποχωριστούμε.

Υπάρχουν αυτοί που βλέπουν το κόσμο να καταστρέφετε ..
Αλλά άλλοι  βλέπουν τον κόσμο…. να αλλάζει .
Είναι θέμα συνειδητής επιλογής το που θέλουμε  να εστιάσουμε .<< Ισχύς εν τη ενώσει>>
[Όμηρος] 

Μιλούν πολλοί για την ενότητα.
 Είναι η αγαπημένη λέξη των πολιτικών , των κωμάτων , διαφόρων οργανώσεων και σωματίων  και δεν έχουν άδικο …..  << Ισχύς εν τη ενώσει >>   είναι μια φράση που όπως όλες οι λέξεις, τα σχήματα,  και όλα  τα σύμβολα  έχουν πολλά επίπεδα κατανόησης .

 Οι άνθρωποι με ανισόρροπη την θηλυκή τους πλευρά , ανεξάρτητα αν είναι άνδρες ή γυναίκες φυσικά,   την ερμηνεύουν  όπως πάντα με το να δημιουργούν ομάδες και αγέλες κάτω από την αρχηγεία κάποιου που θα  τους οδηγήσει και θα τους κατευθύνει στη σωτηρία , ή σε μια επανάσταση , ή  στη << γη της επαγγελίας >> και αυτό το θεωρούν ενότητα .

Συνήθως αυτή οι αρχηγοί που ηγούνται αυτών των ομάδων,  έχουν αντίθετα ανισόρροπη την αρσενική τους πλευρά, με αποτέλεσμα να έχουν μια  δυναμική προσωπικότητα , ενεργητική,  και απλά να γητεύουν και να  αποβλακώνουν τους υπόλοιπους .

Ο Καρλ Γιουγκ αναφέρει σχετικά ….. << Στις συνθήκες διάχυτου φόβου, το άτομο εξαφανίζεται ολοκληρωτικά, και κυριαρχεί ένα γενικό αμόκ , μια παγκόσμια και μοιραία δύναμη, που ενάντια στην συντριπτική της επίδραση, το άτομο είναι ανίκανο να αμυνθεί .
Αυτές οι συνθήκες δημιουργούν τους όχλους.
Όμως ο όχλος είναι από την φύση του πάντα ανώνυμος και ανεύθυνος .
Μια  τέτοια κατάσταση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το συλλογικό έγκλημα .>>
[Διαβάστε σχετικά εδώ !   finikas.wordpress.com

Το ….Ισχύς εν τη ενώσει……έχει άλλη πιο ψυχολογική ερμηνεία ….. σημαίνει να ενώσουμε  όλα τα χαμένα  κομμάτια του εαυτού μας , όλα τα χαμένα κομμάτια της συνειδητότητας μας  που είναι δεσμευμένα μέσα στα ελαττώματα μας, να τα επαναφέρουμε  πίσω σε εμάς [ στο είναι ], να τα απελευθερώσουμε  από τους ψυχολογικούς εγκλωβισμούς  και φοβίες  και  να κατακτήσουμε την ακεραιότητα μας  και την κυριαρχία μας.

Κατά την πορεία……… και κατά την διάρκεια  αυτής της ψυχολογικής ένωσης,  
<< ανοίγουμε δρόμους >>  με την ψυχολογική  εργασία μας και την συμπεριφορά μας, και για τους  άλλους συνανθρώπους μας, μέσα από τον συλλογική σύνδεση που έχουμε μεταξύ μας, και σε νοητικό και σε συναισθηματικό αλλά και σε φυσικό επίπεδο ,.    αφού αλληλοεπιδρούμε συνεχώς .

Η ψυχολογική εργασία  με τον εαυτό μας είναι επίσης εργασία για την ανθρωπότητα και μάλιστα η πιο σημαντική.

Από εκεί πηγάζει η αυθεντική αλληλεγγύη και η συμπόνια, η αληθινή ενότητα , και βγαίνει από μέσα μας με απλότητα με  φυσικότητα  και αυθόρμητα,  και όχι επειδή κάποιος το είπε, ή το διαβάσαμε κάπου.

Το να γινόμαστε  ομάδες, κάτω από μια ιδέα , ή σημαία, και να υπακούμε  εντολές άλλων επειδή δεν ξέρουμε  τι άλλο να κάνουμε , ή επειδή αποκτά  δηθεν <<νόημα >>η ζωή μας όταν ανήκουμε κάπου,  ή επειδή πιθανόν φοβόμαστε  και θέλουμε  να έχουμε  παρέα, ή για να   ανταγωνιζόμαστε   συνανθρώπους μας, αυτό δεν είναι ενότητα!!!

 Εκεί δεν είμαστε ο εαυτός μας ……


Και η χειραγώγηση η οποία είναι μια βαθιά ριζωμένη νοητική τακτική στηρίζετε ακριβώς σε αυτό ……στην δυαδικότητα του νου των ανθρώπων, στον ανταγωνισμό, και στο διχασμό.
Όταν ταυτιζόμαστε , ή γοητευόμαστε, από ένα γεγονός , αντικείμενο , ή πρόσωπο, εικόνα κλπ, αυτό το οποίο συμβαίνει είναι ότι προκαλείτε ασυνείδητα διάσπαση της συνειδητότητας μας [ της προσοχής μας, της ενέργειας μας  ].

Διασπάτε η ενέργεια μας σε κομμάτια και εγκλωβίζετε μέσα στα υποκειμενικά στοιχεία με τα οποία έχουμε γοητευθεί  ταυτιστεί η χειραγωγηθεί.

Το αποτέλεσμα όλου αυτού  είναι ότι έχουμε σχηματίσει ψυχικά επιπρόσθετα που στηρίζονται στις  πεποιθήσεις, δόγματα , και θεωρίες  χωρίς σημασία, άχρηστες και ανούσιες, που δεν είναι δικές μας  και οι οποίες δεν χρησιμεύουν παρά μόνο στο να διαιωνίζουν την ύπαρξη τους και το ίδιο ψυχολογικό  καθεστώς, διατηρώντας την ενεργεία μας στην κατοχή τους.

Αν δεν ενώσουμε όλα αυτά τα δικά μας κομμάτια συνειδητότητας , τις ενέργειες μας,  αν δεν ανακαλύψουμε μέσα μας την ενότητα,…. …… δεν θα την βρούμε ποτέ  έξω μας.

 Ένα μήνυμα λοιπόν για κάθε ενδιαφερόμενο που βαρέθηκε και κουράστηκε να φοβάται και να τρώει το παραμύθι του πανικού  του φόβου και της ανελέητης χειραγώγησης  …..είναι ότι……. αυτή η ενέργεια υπήρχε , υπάρχει και διευρύνετε.

 Διανέμετε και κινείτε με άπειρους τρόπους …είναι αισθητή, και όποιος είναι ανοικτός στην συνειδητή εμπειρία , και δεν ξεχνάει τον εαυτό του μπορεί να την βιώσει αυτοστιγμεί μέσα του.

 Διότι μέσα μας είναι το σημείο σύνδεσης με αυτή την ενέργεια .
στο κέντρο του φυσικού μας σώματος είναι το σημείο σύνδεσης στην καρδιά.


 Η επίγνωση είναι η αρχή ……………………………..και η αρχή είναι το ήμιση του παντός.
              


Είμαστε εκτεθειμένοι σε παντός είδους κινδύνους εικονικούς ή και πραγματικούς  την κάθε στιγμή.
Οφείλουμε όμως να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας, και να επιστρέψουμε στην μονάδα μας .
Η κάλυψη και η προστασία μας από τους κινδύνους που παραμονεύουν  είναι ένα σημείο μέσα μας, στην καρδιά μας , το οποίο μας κρατά συνδεδεμένους με την πηγή μας, αλλά και μεταξύ μας.
 Αυτός είναι ο ……<< ασύρματος >> μας.
Έχοντας εμείς την προσοχή μας σε αυτό το σημείο σύνδεσης,   επίσης η πηγή μας γνωρίζει κάθε στιγμή  που βρισκόμαστε, και φυσικά, και ψυχολογικά , και μπορεί να μας παρέχει κάθε πληροφορία και βοήθεια που χρειαζόμαστε, και που είναι  απαραίτητη για μια πιθανή διάσωση μας από πιθανές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε .
Αυτό είναι η  επίγνωση….. είναι η προσευχή χωρίς λόγια , …….η συνεχής προσευχή.
 Με αυτό τον τρόπο δίνουμε το στίγμα μας, την δόνηση μας στο σύμπαν για την ύπαρξη μας, την συνειδητή παρουσία μας μέσα στο << αφιλόξενο περιβάλλον>>  …..
Αν δεν έχουμε την επίγνωση, και δεν έχουμε αυτή  την σύνδεση………
Η πηγή μας πάντα γνωρίζει βέβαια  που είμαστε,  αλλά δεν μπορεί να επέμβει στην βούληση μας  και να μας δώσει αυτά που πιθανόν να  χρειαζόμαστε.

Η επίγνωση ……


Είναι η προσωπική μας δόνηση, δήλωση  στο σύμπαν .[χωρις λογια]......ότι...

 ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ….ΕΔΩ …ΚΑΙ  ΕΙΜΑΙ  ΤΩΡΑ …
και αυτή η δόνηση  Διασχίζει το άπειρο.
Λέγετε ότι................................
Οι διά-βολοι*……. χάνουν τον ύπνο τους.
Και οι άγγελοι απολαμβάνουν την…. Μελωδία του.    


 Αρσενική και θηλυκή ενέργεια


Έχει αναφερθεί πολλές φορές και από πολλούς [ερευνητές , ψυχολόγους , εσωτεριστές και κοινωνιολόγους]   ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο σαν άνθρωποι  καλούμαστε  να επιλύσουμε συλλογικά.
Αλλά προέχει πάντα η προσωπική και  ψυχολογική εργασία, η υπευθυνότητα, και η σοβαρότητα του κάθε ενός από εμάς.
Είναι το ζήτημα της…. εξισσορόπισης της αρσενικής και της θηλυκής μας  ενέργειας,  

Έχω αναφερθεί σε αυτό το θέμα σε παλαιότερη ανάρτηση μου όμως θέλω να επανέλθω διότι σχετίζετε άμεσα με το θέμα αυτό της χειραγώγησης και της προσπάθειας επιβολής και διαιώνισης  ιδεών και συναισθημάτων  που σαν στόχο έχουν την παγίωση αυτής της ανισσοροπίας και του φόβου 

 Πρέπει να παραδεχτούμε   και να συνειδητοποιήσουμε πλέον ότι η αιτία της κατάστασης που επικρατεί σε όλο τον κόσμο δεν είναι τα πρόσωπα , δεν είναι τα γεγονότα , και οι συνθήκες και οι συγκυρίες  αλλά οι ψυχολογικές πτυχές, ελαττώματα  και δυνάμεις [ πεποιθήσεις ] που ελέγχουν αυτά τα πρόσωπα και τα γεγονότα που κατηγορούμε  .
Και αυτές είναι οι ίδιες ψυχολογικές δυνάμεις που ελέγχουν και εμάς, και βρίσκονται μέσα μας…… και στην δική μας ψυχολογία .

Έχουμε τα ίδια ελαττώματα. άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, ίδιες αδυναμίες, την ίδια απληστία , βία , θυμό , φόβο  που έχουν όλοι οι συνάνθρωποι μας σε όλο το κόσμο ανεξαρτήτου θρησκεύματος, χρώματος, ή εθνικότητας.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι  παράλογο να κατηγορούμε κάποιον ότι είναι άπληστος, και  βίαιος, όταν και εμείς είμαστε το ίδιο.

Επανάσταση δεν είναι να βγούμε  στον δρόμο και να τα σπάμε  , ούτε και να ουρλιάζουμε  ότι δεν μας φτάνουν τα λεφτά μας, ούτε και να ζητάμε εκδίκηση για όλα αυτά που συμβαίνουν , με σκοπό να αλλάξουμε τον κόσμο.

Δεν αλλάζει ο κόσμος προς το καλύτερο, όταν προτάσσουμε τα ίδια στοιχεία τα οποία τον έφεραν εκεί που είναι σήμερα .
Έναν κόσμο που διαμορφώθηκε με βάση τα ίδια ψυχολογικά  στοιχεία που όλοι έχουμε και θρέφουμε στον ψυχισμό μας .

Δυστυχώς όταν διαβάζαμε ιστορία στο σχολείο, οι δάσκαλοι  έδιναν μεγαλύτερη σημασία στο να θυμόμαστε τις ημερομηνίες , τις τοποθεσίες , και τα ονόματα , και πολύ λιγότερο τις αιτίες που οδήγησαν σε μεγάλα γεγονότα .

Επανάσταση είναι να αδράξουμε την ευκαιρία και να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές μας ανάγκες , και όχι αυτές που μας έχουν επιβληθεί, ή εμείς δημιουργήσαμε από επιρροές .

  Να αναγνωρίσουμε μέσα μας τις αιτίες που οδήγησαν το κόσμο εκεί που τον οδήγησαν,  και να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αντιστοιχεί , να αλλάξουμε τον εαυτό μας και όχι τον διπλανό μας .
Αυτό είναι υπευθυνότητα,
αυτό είναι αληθινή ψυχολογική επανάσταση .
Επανάσταση είναι να μπορέσουμε να εξισσοροπίσουμε τις ενέργειες μέσα μας ώστε να κινούνται και να δονούνται με αρμονία και σε ισορροπία  .

Θηλυκή  ενέργεια

Όταν ένας άνθρωπος κάθετε σε μια καρέκλα τελείως παθητικός , χωρίς επίγνωση του εαυτού του, ακούγοντας κάποιον, και αποθηκεύοντας πληροφορίες στο υποσυνείδητο του χωρίς  διάκριση, είναι φανερό ότι η θηλυκή του ενέργεια είναι ανισσόροπη σε βάρος της αρσενικής.

Η τηλεόραση με τους <<έξυπνους βλάκες>> δημοσιογράφους και γενικά τα Μ.Μ.Ε , οι πολιτικοί φυσικά , οι εκπρόσωποι δογμάτων φιλοσοφικών  θρησκευτικών πολιτικών  κλπ,  έχουν  φλομώσει στη χειραγώγηση εκατομμύρια  ανθρώπους, οι οποίοι με την σειρά τους και εν αγνοία  τους χειραγωγούν τα παιδιά τους , τους φίλους και γνωστούς τους .

Είναι παθητικό και με ανισόρροπη την θηλυκή του ενέργεια ένα άτομο που μαζεύει οτιδήποτε το γοητεύει ή το βολεύει, και γεμίζει με συναισθήματα και πληροφορίες χωρίς διάκριση, η  προσωπική έρευνα και δράση .
 Αυτό το άτομο  δεν έχει δημιουργικές ιδέες, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΔΙΑΚΡΊΝΕΙ και   πάντα περιμένει από άλλους.
 Είναι περισσότερο φοβισμένο από άλλους,και  είναι τα πιο εύκολα στην χειραγώγηση
 Συνεχώς επαναλαμβάνει σαν μαγνητόφωνο αυτά που άκουσε, ή αυτά που διάβασε, και είναι τόσο νυχτωμένο που θεωρεί τον εαυτό του και.... επαναστάτη .
Αυτά τα άτομα πολλές φορές μετατρέπονται σε φανατικούς ,και  δογματικούς χωρίς να ξέρουν και πολλά πολλά για αυτό που τους συμβαίνει .
 Εξαρτώνται συνήθως από άλλους , από την οικογένεια τους , τον δάσκαλο τους,την οργάνωση τους  ή τον γκουρού τους 

Αρσενική ενέργεια

Από την άλλη όταν ένας άνθρωπος προσπαθεί με έμμεσους ή άμεσους τρόπους να επιβάλει την
γνώμη του στους άλλους , [ βλέπε δημοσιογράφους, πολιτικούς, θρησκευτικούς ηγέτες, και γενικά ανθρώπους που <<φωνάζουν >> με την συμπεριφορά τους, όταν προσπαθούν να  επηρεάζουν, να δημιουργούν κλίκες και ομάδες κρατώντας όμως πάντα την πρωτοκαθεδρία , να μαζεύουν οικονομική δύναμη, κοινωνική προβολή, αναγνώριση κλπ,  όταν προσπαθούν σε επαγγελματικούς χώρους να αναρριχηθούν αναχαιτίζωντας  άλλους , και να έχουν πάντα τον πρώτο λόγο.
 Όταν δεν αναγνωρίζουν την ισότητα, όταν είναι πολλοί κολλημένοι σε μια ιδέα, η δόγμα, η σύστημα χωρίς την δυνατότητα επανεκτίμησης , εδώ  έχουμε προφανώς   ανισόρροπη την αρσενική ενέργεια σε βάρος της θηλυκής .
Εδώ έχουμε άτομα τα οποία χειραγωγούν, και επηρεάζουν, εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των άλλων, και σαμποτάρουν .

Και στις δυο παραπάνω  περιπτώσεις  κυριαρχεί η άγνοια και η ανισορροπία .
Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει ανισορροπία μεταξύ διανοητικού και συναισθηματικού κέντρου.
Ανισορροπία  μεταξύ της αρσενικής και θηλυκής ενέργειας
 Όταν συναντιόνται άτομα ανισόρροπα και από τις δυο πλευρές τότε βλέπουμε οι μεν …..[ με την θηλυκή ενεργεία ],  να τίθενται κάτω από την επιρροή τον δε….. [ με την αρσενική ενέργεια ].
Αυτό το γεγονός  μπορούμε να το δούμε σε χώρους εργασίας , σε οικογενειακό περιβάλλον , σε παρέες , παντού, σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Όταν υπάρχουν πολλά άτομα τα οποία επίσης έχουν την αρσενική ενέργεια σε ανισορροπία  τότε διαφοροποιούνται από τους υπόλοιπους,  και διαμορφώνουν μια άλλη ομάδα ή άλλες ομάδες,[ κλίκες]   και με αυτόν τον τρόπο ανταγωνίζονται μεταξύ τους, διατηρώντας και ασκώντας παράλληλα εξουσία στα άτομα που τους ακολουθούν,  και που είναι οπαδοί τους [με την θηλυκή ενέργεια]  .
Έτσι χωρίζουμε  τον κόσμο σε κομματάκια , θρησκευτικά δόγματα , πολιτικά κόμματα, ομάδες , χρώματα , γλώσσες , νομίσματα ……και έτσι απομακρυνόμαστε από την ενότητα, την ειρήνη και  την συνεργασία ………

 Χρειάζεται αν πραγματικά θέλουμε ένα καλύτερο κόσμο να δώσουμε ένα τέλος στην κάθε μορφής…. χειραγώγηση
Εντοπίζοντας πρώτα το σημείο που εμείς είμαστε ψυχολογικά αδύναμοι, και με ειλικρίνεια και κατανόηση να αλλάζουμε ψυχολογικά  .
Εφαρμόζοντας στον εαυτό μας πρώτα……. την σοφή ρήση του Ομήρου ..
<<Ισχύς εν τη ενώσει >>

Στην ουσία …αυτό που κάνει τόσο όμορφο τον κόσμο , την φύση , και το συμπαν ολόκληρο ……
Δεν είναι οι άνθρωποι η τα πουλιά , τα δένδρα , η θάλασσα , τα βουνά , και τα ποτάμια .
Δεν είναι οι πλανήτες ,οι ήλιοι ,ο ουρανός και  τα αστέρια .
Ούτε και τα μόρια ή τα άτομα και  τα ηλεκτρόνια. που τα αποτελούν .
Είναι η ενότητα, η αιτία, που όλα αυτά μαζί  συνεργάζονται αρμονικά και  παίρνουν τελικά μορφή……  και γίνονται ορατά .
Και ας το πούμε όπως θέλουμε είτε αγάπη, είτε δόνηση , είτε πρώτη αρχή , είτε θεό, η πνεύμα .
όπως και να το πούμε αυτό είναι …το……. θαύμα …Η ΕΝΩΤΗΤΑ .! http://atheatos.blogspot.gr/
 *  διάβολος = δια-βάλω .
Αναφέρετε στο σπάσιμο και διαχωρισμό ενός πράγματος σε δυο μέρει,  τα οποία έχουν την ψευδαίσθηση της διαφορετικότητας και στα οποία υπάρχει ανταγωνισμός και διαμάχη    [ δια-βάλω , διαχωρίζω , διχάζω ]. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου