Ιανουαρίου 06, 2014

Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι σ' ένα συλλογικό επίπεδο συνειδητότητας


«Ένα ανθρώπινο ον είναι μέρος ενός συνόλου που αποκαλούμε _σύμπαν_ και είναι οριοθετημένο στο χρόνο και το χώρο. 
Βιώνει τον εαυτό του, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του σαν κάτι διαχωρισμένο από το υπόλοιπο σύμπαν… ένα είδος οπτικής απάτης της συνειδητότητάς του. 
Αυτή η ψευδαίσθηση είναι για μας ένα είδος φυλακής, περιορίζοντας μας στις προσωπικές μας επιθυμίες και στην αγάπη για λίγα κοντινά σε μας άτομα.
 Καθήκον μας θα έπρεπε να είναι να απελευθερωθούμε από αυτή τη
φυλακή, διευρύνοντας τον κύκλο της συμπάθειάς μας για να αγκαλιάσουμε όλα τα ζωντανά πλάσματα και ολόκληρη τη φύση μέσα στην ομορφιά της»     Albert Einstein«Αν είχαμε ένα διαφορετικό τύπο DNA και άλλου είδους αισθήσεις, θα βλέπαμε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά από το πώς τα βλέπουμε σήμερα. 
Έτσι, αυτό που αποκαλούμε ατομικότητα, το κλείσιμο στον εαυτό μας, είναι αποτέλεσμα της ανικανότητάς μας να αντιληφθούμε την ενότητα του σύμπαντος.»
Μάνος Δανέζης, [Καθηγητής Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών]

<<......Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι σ' ένα συλλογικό επίπεδο συνειδητότητας γι' αυτό η ενεργειακή συχνότητα ,( σκέψεις συναισθήματα ) καθενός από μας επηρεάζει όλους μας.

Επιστημονικές έρευνες έχουν υπολογίσει την ενεργειακή συχνότητα κάθε μεμονωμένου ατόμου όπως επίσης και τη συχνότητα μεγάλων ομάδων ανθρώπων.
Οι άνθρωποι που λειτουργούν μέσα από ανώτερα επίπεδα ενέργειας ασκούν ενδυναμωτική επίδραση στο σύνολο.
 Αντίθετα εκείνοι που λειτουργούν σε κατώτερα επίπεδα, η επίδρασή τους είναι αποδυναμωτική.

Ας δούμε ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δυο: 

Εκείνοι που λειτουργούν μέσα από χαμηλότερες δονήσεις δεν μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα.
Μπορεί κανείς να τους επηρεάσει εύκολα, να τους υπαγορεύσει πώς να σκέφτονται, ποιόν να μισούν, ποιόν να αγαπούν, τι να πράξουν. 
Μπορούν εύκολα να παρασυρθούν σαν τα πρόβατα, σε μια μαζική νοοτροπία βασισμένη σε ασήμαντες λεπτομέρειες, όπως ο συγκεκριμένος τόπος που γεννήθηκαν, τα όσα πίστευαν οι γονείς και οι πρόγονοί τους, το σχήμα των ματιών τους, το χρώμα τους και πάρα πολλούς άλλους παράγοντες.

Λειτουργούν μέσα από το θυμό, το φόβο, τη λύπη, την απάθεια, την ενοχή, την ντροπή, το μίσος, την κριτική και γενικότερα τα αρνητικά συναισθήματα.


Αποτελούν το 87% της ανθρωπότητας!

Εκείνοι που κινούνται σε ανώτερα ενεργειακά επίπεδα λειτουργούν με αγάπη, καλοσύνη, αρμονία, δε βιώνουν συναισθήματα αντίφασης και διαχωρισμού, σέβονται κάθε μορφή ζωής, δεν αντιστέκονται, είναι σε επαφή με το βαθύτερο εαυτό τους και έτσι διατηρούν πάντα την εσωτερική τους ισορροπία και γαλήνη ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν γύρο τους.

Αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι, αποτέλεσαν και αποτελούν, το αντίβαρο για την αρνητική επιρροή των ανθρώπων κατώτερης ενέργειας.
 Αυτό δε συμβαίνει σε αντιστοιχία ένα-προς-ένα, από τη στιγμή που το 87% της ανθρωπότητας κινείται στις κατώτερες αποδυναμωτικές συχνότητες.

Ας δούμε λοιπόν σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, πως αντισταθμίζονται οι κατώτερες συχνότητες:


Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της αισιοδοξίας και της προθυμίας να μην κρίνει
τους άλλους, θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 90.000 ατόμων που κινούνται στα κατώτερα , αποδυναμωτικά επίπεδα! 

Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της καθαρής αγάπης και του σεβασμού για κάθε είδος ζωής θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 750.000 ατόμων που κινούνται στα κατώτερα, αποδυναμωτικά επίπεδα. 

Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της φώτισης, της ευδαιμονίας και της άπειρης ειρήνης, θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 10 εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Ένα άτομο που ζει και δονείται στην ενέργεια της χάρης, του καθαρού πνεύματος που υπερβαίνει το σώμα, σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει δυαδικότητα ή όπου υπάρχει απόλυτη ενότητα, θα εξισορροπήσει την αρνητική ενέργεια 70 εκατομμυρίων ανθρώπων που κινούνται στα κατώτερα, αποδυναμωτικά επίπεδα. 

Και το πιο εκπληκτικό:Ένας και μόνο αβατάρ που ζει στη δική μας ιστορική περίοδο, κινούμενος στο ανώτερο επίπεδο συνειδητότητας, κάποιος στον οποίο θα άρμοζε ο τίτλος του Δασκάλου όπως ο Βούδας και ο Χριστός, θα εξισορροπούσε τη συλλογική αρνητική ενέργεια ολόκληρης της σημερινής ανθρωπότητας!

Η αρνητική ενέργεια ολόκληρου του ανθρώπινου πληθυσμού θα οδηγούσε σε αυτοκαταστροφή, αν δεν υπήρχε η εξισορροπητική επίδραση αυτών των ανώτερων ενεργειακών πεδίων!!

Είναι φανερό λοιπόν το πόσο ζωτικής σημασίας είναι να ανακαλύψουμε τρόπους με τους οποίους θα ενισχυθεί η ανθρώπινη συνειδητότητα, έχοντας επίγνωση της σημασίας της ανύψωσης της συχνότητας των δικών μας δονήσεων.

Ανυψώνοντας τη συχνότητα των δονήσεών μας έστω και λίγο, κάνοντας τακτικά πράξεις αγάπης
και καλοσύνης, αρνούμενοι να κρίνουμε τις επιλογές των άλλων, εστιαζόμενοι στο καλό που μπορεί να προσφέρει το μεταμφιεσμένο κακό, μπορούμε ν' αποτελέσουμε αντίβαρο για 90.000 ανθρώπους που ζουν στον πλανήτη και κινούνται στα κατώτερης ενέργειας επίπεδα της ντροπής, του θυμού και του φόβου.

Εναρμονισμένοι με την ανώτερη συμπαντική ενέργεια μπορούμε να γίνουμε όργανα ειρήνης.......>>

Κλείνω με ένα απόσπασμα από την «Αυτοβιογραφία ενός γιόγκι:
«Όσο βαθύτερη είναι η αυτοπραγμάτωση ενός ανθρώπου, τόσο περισσότερο επηρεάζει ολόκληρο το σύμπαν με τις λεπτές πνευματικές του δονήσεις, και τόσο λιγότερο επηρεάζεται ο ίδιος από τη φαινομενική ροή των πραγμάτων». 

Συγγραφεας  των παραπάνω ειναι ο dr. Wayne w. Dyer και υπάρχει στο βιβλίο του: «η δύναμη της πρόθεσης» και είναι από την έρευνα του δρ. Nτεϊβιντ Xοκινς, που την περιγράφει πιο αναλυτικά στο δικό του βιβλίο.

 <<………Πριν από όλα οφείλουμε να κοιτάξουμε τη συνείδηση μας , από τι αποτελείται, πιο είναι το περιεχόμενο της . οφείλουμε να ρωτήσουμε αν το περιεχόμενο της συνείδησης με το οποίο ταυτίζουμε τον εαυτό μας σαν άτομα είναι στην πραγματικότητα ατομική συνείδηση , την οποία ο κάθε ένα μας συντηρεί σαν χωριστή από τους άλλους , δεν είναι καθόλου ατομική¨?
Η μήπως αυτή είναι η συνείδηση της ανθρωπότητας ?
Παρακαλώ ακούστε το αυτό πρώτα .
Μπορεί να διαφωνήσετε ολοκληρωτικά .
Μην απορρίπτετε αλλά παρατηρήστε .
Το ζήτημα δεν είναι να είμαστε ανεκτικοί- η ανοχή είναι ο εχθρός της αγάπης… ….απλώς παρατηρήστε,  χωρίς καμιά αίσθηση ανταγωνισμού,
αυτό που λέμε …η συνείδηση με την οποία ταυτίζουμε τους εαυτούς μας σαν άτομα , είναι καθόλου ατομική ? .
Η μήπως είναι η συνείδηση της ανθρωπότητας ?
Δηλαδή η συνείδηση με όλο το περιεχόμενο της από πόνο , ανάμνηση , θλίψη, εθνικιστικές στάσεις, πίστη, λατρεία , είναι ίδια σε ολόκληρο τον κόσμο .
Όπου και αν πάτε , ο άνθρωπος υποφέρει , προσπαθεί , αγωνίζεται, αγωνιά , είναι γεμάτος αβεβαιότητα , άγχος , απελπισία , κατάθλιψη , πιστεύει κάθε είδους προληπτικές , θρησκευτικές ανοησίες .
Αυτό είναι κοινό σε όλη την ανθρωπότητα , είτε στην Ασία , είτε εδώ , είτε στη Δύση.
ΩΣΤΕ, ..........η συνείδηση σας με την οποία ταυτίζετε τον εαυτό σας σαν ατομική συνείδηση είναι μια αυταπάτη.
Είναι η συνείδηση και της υπόλοιπης ανθρωπότητας .
Εσείς είστε ο κόσμος και ο κόσμος είναι εσείς …………>>


[Από ομιλία του J.Krishnamurti στη Νεα Υορκη 1984… επίσης στο Βιβλίο με τίτλο ..Η φλόγα της προσοχής.]
      atheatos.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου