Ιουλίου 12, 2014

Αποκάλυψη.......Κάθε σώμα, κάθε αντικείμενο, κάθε γεγονός, οτιδήποτε πάνω στον πλανήτη, για να μπορέσει να σχετιστεί και να αλληλεπιδράσει  με κάποιο άλλο σώμα η αντικείμενο  στο φυσικό κόσμο  , ή για να μπορεί να είναι ορατό ή αντιληπτό από τα  αισθητήρια όργανα από κάποιο  οργανισμό θα πρέπει να έχει μια εσωτερική δομή  που του δίνει την δυνατότητα να υπάρχει.

Διαφορετικά δεν  μπορεί να υπάρχει στο φυσικό κόσμο. 

Η εσωτερική δομή [οι εσωτερικοί κόσμοι] είναι που δίνουν  την δυνατότητα της εκδήλωσης και της έκφρασης [υλοποίησης] σε όλα τα αντικείμενα και οργανισμούς που υπάρχουν στη φύση .
Έτσι  λειτουργεί η ακτίνα της δημιουργίας …

Ο άνθρωπος μπορεί να αντιληφτεί και να επεξεργαστεί μόνο αυτό που αντιλαμβάνεται  με τις φυσικές του αισθήσεις, και καταλαβαίνει σύμφωνα με  το επίπεδο αντίληψης που έχει την κάθε στιγμή ,  και τίποτε περισσότερο.

<<Η σκέψη μπορεί να αντιληφτεί μόνον την δική της προβολή ,και η αναγνώριση αυτής της προβολής …είναι το σύνορο της ……>> J.Krisnamurti

Κατά συνέπεια οι εσωτερικοί κόσμοι  και οι διαστάσεις ,  είναι αντιληπτές και απτές  από εμάς  μονάχα στο επίπεδο που εμείς μπορούμε να αντιληφτούμε,  ανάλογα την συνειδησιακή μας κατάσταση,  και όχι την λογική μας κατάσταση, ή την διανοητική μας ικανοτητα ή πληροφόρηση .

 Οι φυσικές μας αισθήσεις έχουν σαν αποστολή να αντιλαμβάνονται τον φυσικό κόσμο και την τρίτη διάσταση και μόνο,  και αυτό κάνουν.!


Αυτοί που δηλώνουν ότι οι διαστάσεις  μπορούν να είναι αντιληπτές  και ότι αυτό μπορεί να συμβεί από μόνο του  χωρίς την συνειδησιακή συμμετοχή και προσπάθεια  του ενδιαφερομένου, μάλλον είναι υπερβολικά αισιόδοξοι και  απλά παραποιούν την αλήθεια  .

Η φύση δεν έχει άγχος, κάνει την κίνηση της,   και δεν την  ενδιαφέρει  για το αν θα ξυπνήσει ο άνθρωπος για  να γίνει συνειδητός .

Αλλά ούτε και το πνεύμα επεμβαίνει  για την ξαφνική αφύπνιση ενός ανθρώπου χωρίς να προϋπάρχει η βούληση του,  και η κατανόηση από τον ίδιο .

Αν συνέβαινε και ξαφνικά και απότομα ξυπνούσαμε συνειδησιακά χωρίς να προϋπάρχει η ανάλογη κατανόηση μέσα από την βιωμένη εμπειρία στην φυσική διάσταση , τότε μπορεί και να τρελαινόμασταν  διότι απλά δεν θα άντεχε το μυαλό μας και η λογική μας την  ενέργεια της συνείδησης …


  Ενώ γύρω μας φαίνονται τα πολιτικά, κοινωνικά, θρησκευτικά, οικονομικά ,  συστήματα να καταρρέουν,  κάποιοι  μπορεί να αισθανόμαστε κάποια θετική αλλαγή στην ενέργεια μας που πραγματικά είναι γεγονός ότι συμβαίνει  εδώ και πολύ καιρό, κάποιοι είναι σίγουροι ότι τα πράγματα θα αλλάξουνν μέσα από αυτή την κρίση τελικά προς το καλύτερο .  
Αλλοι αισθανόμαστε   επίσης μια έντονη όρεξη και τάση για αυτοβελτίωση και αλλαγή..

Αυτό σημαίνει ότι παντα υπάρχουν ευκαιρίες...

  Υπάρχει η δυνατότητα σε όλους για ψυχολογική ανάπτυξη, ή αν θέλετε είναι  πιο κοντά σε εμάς το πνευματικό μας στοιχείο, όλο το σύμπαν συμμετέχει σε αυτό,  ακόμη  και  οι φυσικές συνθήκες αλλάζουν  και τροποποιούνται ανάλογα  ώστε να εξυπηρετήσουν  ως  προς αυτό.

Αυτό που προσπαθεί να επιβληθεί σε περιόδους κρίσεων είναι ο φόβος  έτσι αυτό που παρατηρούμε μέσα μας είναι ο φόβος ,  και με πόσο έξυπνο τρόπο προσπαθούν να τον βάλουν στην ψυχολογία μας.


Αυτό δεν σημαίνει όμως  ότι  εντελώς ξαφνικά κατέχουμε την δυνατότητα ,  ότι ξυπνήσαμε, ή ότι θα βρεθούμε κάποια στιγμή σε μια άλλη διάσταση ή σε ένα καλύτερο κόσμο.

Αυτό που συμβαίνει  είναι ότι τα πράγματα τώρα  γίνονται πιο εύκολα για αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται και είναι πρακτικοί , και υπάρχουν και ανάλογες ευκαιρίες μέσα από τις καθημερινές μας  εμπειρίες .

Oμως υπάρχουν πάντα δυνάμεις που θέλουν να μπερδεύουν και να σταματούν την πνευματική εξέλιξη , ενώ συγχρόνως μιλούν για την...  κοινωνική και πνευματική εξέλιξη.

Οι δυνάμεις αυτές,  προτιμούν το παιχνίδι να γίνετε στο δικό τους πεδίο, στο επίπεδο που κινούνται και καταλαβαίνουν,  
δηλαδή μέσα μόνο από την σχετική και υποκειμενική λογική , που δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο σε μια προσωρινή γοητεία ,  έτσι   προκαλούν μια σχετική σύγχυση .


Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητος ένας δάσκαλος ,
 νομιζω οτι απλά αποφεύγουν την πρακτική εφαρμογή, και θέλουν ένα σοφό συνεχώς να τους χαϊδεύει τα αυτιά .

Υπάρχουν εκατοντάδες βιβλία δασκάλων από τα οποία ο καθένας μπορεί να πάρει το διανοητικό σώμα μιας διδασκαλίας,


Όπως του Κρισναμούρτη ,του Οσο , του Ουσπενσκι, εμπνευσμένων συγγραφέων οπως του Στεφανο Ε.Ανα , έλληνες και ξένους φιλοσόφους και μυστικιστες οπως του Λαο τσε  , μέχρι και η μελέτη της κβαντικής φυσικής.  
…και να ξεκινήσει να εφαρμόζει στη ζωή του αυτά που κατάλαβε , ότι κατάλαβε,  ακόμα και αν το κατάλαβε λάθος .

Η δράση  ή πρακτική εφαρμογή πάντα μας οδηγεί σε αποτελέσματα, και δεν υπάρχει καλύτερος δάσκαλος από τον ίδιο μας  τον εαυτό,

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, ότι χρειάζεται συνειδητή δράση και συμετοχη  από μέρους μας , και δεν ολοκληρώνετε καμία διαδικασία επειδή απλά είμαστε <<καλά παιδιά>> , ή επειδή έχουμε μια σχετική εσωτερική αλλά διανοητική πληροφόρηση, ή επειδή τυχαίνει να βρισκόμαστε σε μια ομάδα που ασχολείται με τον εσωτερισμό, το πνεύμα,κλπ.

Παρατηρήστε ότι  όλες οι σχολές , οι οργανώσεις , οι ομάδες, άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο έχουν την αίσθηση ότι κατέχουν την  <<αληθινή γνώση>>, ότι  αυτοί είναι ποιο επίλεκτοι , και επειδή εχουν την αίσθηση ότι είναι αυτό που είναι, όλοι τους τελικά  έχουν την πεποίθηση ότι  οδεύουν κιόλας ακάθεκτοι προς την ευημερία και την ολοκλήρωση …

Το να αναζητάμε την γνώση την ευτυχία την ολοκλήρωση είναι το πιο κατάλληλο,  Το οτιδήποτε μέσα στο σύμπαν από το απείρως μικρό έως το πιο μεγάλο αυτό αναζητά . 


Από τα άτομα και τα ηλεκτρόνια μέχρι την ανθρώπινη ύπαρξη , τους πλανήτες και τους γαλαξίες όλα βρίσκονται σε μια  συνεχή αιώνια  κίνηση ώστε να βρουν την θέση στην οποία πραγματικά ανήκουν, ή ……να συνειδητοποιήσουν την θέση που είναι !!!.

Οι γεωλογικές μεταβολές , οι μεγάλες αναταραχές , οι πόλεμοι και οι επαναστάσεις σε όλο το κόσμο , οι διαιρέσεις μεταξύ των ανθρώπων , η κρίση , όλα αυτά προκαλούνται από τα μέρη του συνόλου που προσπαθούν να παραμείνουν αμετακίνητα σε μια θέση που όμως δεν τους ανήκει δεν είναι πραγματικά δική τους .

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να βρει την δική του θέση είναι να συντονιστεί με τον ίδιο του τον εαυτό μέσα από την επίγνωση ,  διότι μόνο έτσι μπορεί  να μετακινηθεί ψυχολογικά σε ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης .

   Γνώση είναι να γνωρίζουμε  την αλήθεια μας , και κατανόηση είναι να την κάνουμε  πράξη  και να την εκφράζουμε .

Για να ξυπνήσει η συνείδηση χρειάζεται συνειδητή  προσπάθεια , Στο βαθμό που έχουμε  επίγνωση κατά την διάρκεια της ημέρας , ανάλογη είναι και η συνειδητότητά  μας  κατά την διάρκεια της ημέρας ..

Η πέμπτη διάσταση όπως και όλες οι διαστάσεις δεν βρίσκονται κάπου αλλού για να φτάσουμε κάποια στιγμή , δεν βρίσκονται κάπου στο μέλλον δεν ανήκουν στο χρόνο .
Οι άνθρωποι …….Είμαστε όλες αυτές οι διαστάσεις μαζί …εδώ και τώρα ,
Το γεγονός είναι ότι δεν το γνωρίζουμε ….Και αυτό συμβαίνει διότι δεν έχουμε  επίγνωση του εαυτού μας ….δεν κατέχουμε ακόμα την δική μας θέση .
Αυτό λοιπόν που χρειάζεται είναι να ξυπνήσουμε συνείδηση εδώ και τώρα , στη τρίτη
διάσταση …!!!!

Η διάσταση αποκαλύπτετε….. όταν  εμείς είμαστε έτυμοι ψυχολογικά.

Το τρισδιάστατο  σώμα μας είναι φορέας συνειδητότητας  , έχει την εσωτερική δομή όλου του σύμπαντος .
Να έχουμε επίγνωση  του εαυτού μας … στο δρόμο, στο γραφείο ,στο σπίτι,  όσο μπορούμε να κάνουμε πράξη και γεγονός στη ζωή μας. …την επίγνωση .

Αν κάποιος ψάχνει για κάποιον  <<εσωτερικό δρόμο >>…δεν υπάρχει άλλος εκτός από αυτόν .

Η επίγνωση είναι ο αυθεντικός διαλογισμός, ο εσωτερικός δρόμος,  είναι η θεραπεία, η προσευχή, είναι  επιστήμη , η αρμονία , είναι ελευθερία .
Ότι και αν κάνουμε,  αν δεν έχουμε σαν βάση και αρχή την επίγνωση δεν  κατανοούμε ποτέ αυτό που κάνουμε…..

Μπορούμε να κάνουμε γιόγκα , ασκήσεις χαλάρωσης , τάι -τσι , ασκήσεις συγκέντρωσης ,ή
ασκήσεις για την αφύπνιση των τσάκρας κλπ, μπορεί  μέσα από αυτά να έχουμε καλά και ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία μας και την διάθεση μας.
Όμως αν δεν εξασκούμε την επίγνωση, δεν θα  ξυπνάμε συνείδηση, δεν θα έχουμε κατανόηση , έτσι  πιθανόν να  είμαστε σχετικά υγιείς και  ίσως με σχετικά καλή διάθεση….. αλλά θα είμαστε και καλά  κοιμισμένοι. 
    
Περπατάμε στην τρίτη διάσταση όλη μέρα με την συνείδηση σε ύπνο,  μιλάμε ,  τρώμε , δουλεύουμε, μιλαμε για τον  εσωτερισμό και κανουμε διαλέξεις, και ενώ συνειδησιακά   κοιμόμαστε    έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε και ξύπνιοι .
Δυστυχώς συγχέουμε την κατάσταση της εγρήγορσης που είναι όταν το φυσικό σώμα δεν κοιμάται, με την ξύπνια συνείδηση που είναι η εσωτερική επίγνωση του εαυτού μας….. αυτά  όμως είναι τελείως διαφορετικά πράγματα.

Πως είναι δυνατόν  λοιπόν να ξυπνήσουμε σε μια άλλη διάσταση …ενώ στη βάση μας ….που είναι η τρίτη διάσταση  είμαστε κοιμισμένοι ? …
Αυτό είναι ΦΥΣΙΚΑ  αδύνατον ….
                                                        επίγνωση
                            ………………………………………………………………………………………………………..
Στη προσπάθεια να έχουμε επίγνωση αρχικά υπάρχει  μεγάλη εναλλαγή μεταξύ της συνειδητότητας και της ασυνειδησίας , με την πλάστιγγα  φυσικά να γέρνει προς την πλευρά της ασυνειδησίας.
Όταν ο Ουσπένσκι  δοκίμασε για πρώτη φορά να εξασκήσει την επίγνωση δήλωσε ότι ξεχάστηκε στα πρώτα 3 ή 5 λεπτά και ξαναθυμήθηκε αυτό που ξεκίνησε να κάνει μετά από… ώρες.
Αυτό συμβαίνει σε όλους !
Όμως καθώς το εφαρμόζουμε σιγά – σιγά η δράση αυτή περνά στο  ένστικτο κέντρο και το κέντρο αυτό την εγκαθιδρύει σαν βασική λειτουργία με αποτέλεσμα να   το θυμόμαστε όλο και συχνότερα  .

Έτσι αυτό το κέντρο γίνετε ο πρώτος σύμμαχος της συνείδησης μας και μαζί με το πάθος μας για αλλαγή που βρίσκετε στο συγκινησιακό κέντρο,  έλκουν  και την διανόηση .
Με αποτέλεσμα τελικά και τα τρία βασικά κέντρα  κέντρα να λειτουργούν αρμονικά και με κοινό τόπο.Η επίγνωση είναι να μάθουμε  να συγκεντρώνουμε όλα τα μέρη της  προσοχής μας πίσω από τις αισθήσεις μας , πιο απλά <<μέσα >> στο σώμα μας .

Να αισθανόμαστε  δηλαδή το φυσικό μας σώμα σαν ένα όχημα το οποίο μας μεταφέρει , και δια μέσω αυτού βλέπουμε, ακούμε, μιλάμε , γευόμαστε , μυρίζουμε, αισθανόμαστε , συναναστρεφόμαστε, επικοινωνούμε, δημιουργούμε.

Το να βιώσουμε ότι το φυσικό σώμα μας είναι ένα όχημα  που χρησιμοποιούμε  για την εμπειρία μας στην τρίτη διάσταση , είναι η πρώτη κατανόηση, και αυτό είναι αληθινή γνώση.

Με τον χρόνο θα αντιληφτούμε  και θα έχουμε επίγνωση , ότι εκτός από όλα τα παραπάνω μέσα στο φυσικό μας σώμα υπάρχουν και κάποια ψυχολογικά κέντρα από τα οποία επίσης αναβλύζουν σκέψεις , εικόνες , και συναισθήματα, και με έκπληξη θα αντιληφτούμε ότι αυτά τα κέντρα τις περισσότερες φορές, ενεργούν με ένα μηχανικό τρόπο χωρίς την δική μας συμμετοχή.

Έτσι συνειδητοποιούμε ότι μέσα στο σώμα μας βρίσκετε ένας κόσμος που πριν γνωρίζαμε μόνο μέσα από βιβλία, διαλέξεις, φαντασιώσεις ,  και συζητήσεις .

Αυτό θα είναι ένα δυνατό σοκ για την συνείδηση μας , η μεγάλη έκπληξη, όλη η θεωρεία, οι φαντασίες, και τα όμορφα λόγια καταρρέουν μπροστά στο μεγαλείο της βιωμένης εμπειρίας .

 Η συνείδηση ξεκινά τον δρόμο της αφύπνισης , από εκεί και μετά η συνείδηση ξέρει τι πρέπει να κάνει και πως ….
Αρκεί να την εμπιστευτούμε και να αφεθούμε σε αυτήν ….δίνοντας ΠΑΝΤΑ  την προσοχή μας σε αυτήν….. εξασκώντας την επίγνωση …και τίποτε άλλο …
τα άλλα όλα έρχονται  και εμφανίζονται μόνα τους σαν συμπλήρωμα  σαν μια αποκάλυψη που ήταν όμως πάντα εκεί.
 Και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το τι θα συναντήσουμε μπροστά μας…
  Ποτέ δεν συναντάμε κάτι που δεν το έχουμε μέσα μας .Έχουμε διαμορφώσει μια αντίληψη για τις άλλες διαστάσεις με βάση την λογική, νοητικούς  συνειρμούς , φυσικές εικόνες και  γοητευτικούς συνδυασμούς και δεν είναι κακό αυτό αφού δεν έχουμε άλλο τρόπο στη διάσταση που βρισκόμαστε να επικοινωνήσουμε και να μεταφέρουμε την πληροφορία.
 Μόνο οι καλλιτέχνες και οι αληθινοί μυστικιστές  μπόρεσαν μέσα από την έμπνευση και την  φαντασία ,να μεταφέρουν μια πιο αντικειμενική και υπερβατική
αίσθηση κρυμμένη όμως  μέσα  στην εικόνα, ή στην λέξη , ή στον ήχο  του άχρονου και υπερβατικού, και αντιληπτή μόνο σε αυτούς που έχουν  μια εσωτερική  κατάσταση προετοιμασμένη  για να δεχτεί τέτοια μηνύματα, και να τα αξιοποιήσει.


Μπορούμε να πούμε ότι στο βαθμό που έχουμε αντίληψη και επίγνωση της εσωτερικής μας δομής ..αντίστοιχος και ανάλογος είναι και ο βαθμός αντίληψης και κατανόησης ενός προσώπου , ή ενός αντικειμένου ,  ή γεγονότος  με το οποίο σχετιζόμαστε .

Κατά το ίδιο τρόπο συμβαίνει και με τις διαστάσεις .

Όταν ο άνθρωπος ξυπνά  πέφτει το πέπλο που του στερούσε την δυνατότητα να δει… και εκεί υπάρχει αποκάλυψη .

 Αντιλαμβάνεται ότι ο ίδιος είναι οι διαστάσεις που ψάχνει , και ότι όλα βρίσκονται και περνούν από μέσα του.
Όλος ο κόσμος είναι η αντανάκλαση του εαυτού του …..
Αν αλλάξει μέσα του ..θα αλλάξει και η εικόνα του κόσμου. 

Και ενώ δια μέσω των αισθήσεων του θα αντιλαμβάνεται τον φυσικό κόσμο στον οποίο  κινείται και ζει με ένα φυσικό όχημα ,  με την συνείδηση του θα βιώνει το πολυδιαστασιακό εαυτό του στον οποίο σταδιακά και ανάλογα με το επίπεδο  αντίληψης θα αποκαλύπτονται οι διαστάσεις και τα υποτιθέμενα μυστικά της ζωής


Η επίγνωση είναι η βάση για αυτή την εργασία 
Mόνο αν  μάθουμε να την εξασκούμε, μόνο αν μάθουμε να είμαστε εδώ και τώρα στη θέση μας ,  έλκουμε αυτή την πολυδιαστασιακή αντίληψη και η αποκάλυψη του <<κόσμου>> μας  είναι γεγονός .atheatos.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου