Ποτέ δεν ήμουνα, ούτε θα σταματήσω ποτέ να είμαι !..................................[Bhagavad Gita ]

Οκτωβρίου 19, 2014

Η Συντέλεια …η Αξιοπρέπεια…… και η Κιβωτός

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι μελλοντολόγοι,  και προφήτες , εσωτεριστικοί κύκλοι,  και επιστήμονες  μιλούν για μια μεγάλη  αλλαγή  που πρόκειται να
 συμβεί στον πλανήτη  με μάλλον μεγάλες και   αρνητικές συνέπειες .

Αυτή την αλλαγή την περιμέναμε αρχικά περίπου στο 1900, μετά στο 2000 , κατόπιν στο 2012, τώρα τοποθετούμε αυτή την αλλαγή ανάμεσα στο 2040 και  στο 2060 περίπου.
Υπάρχουν και κάποιοι  που την περιμένουν  και νωρίτερα.

Τα  πιθανά σενάρια καταστροφής  είναι οι έντονες κλιματολογικές αλλαγές,  και γεωλογικά φαινόμενα ,  πιθανή πυρηνική καταστροφή, ή το πέρασμα ενός τεράστιου πλανήτη που έχει πολλά ονόματα όπως ....... Νιμπίρου, Ερκολομπους, Νέμεσις, και Βαρναρ 1….και ο οποίος πλανήτης λέγετε ότι θα περάσει πολύ κοντά από τον πλανήτη μας.

Όλα τα σενάρια είναι ....πιθανά , είναι  φυσικές  πιθανές καταστάσεις  οι  οποίες  μπορούν να εκπληρωθούν αλλά ...μπορεί και όχι …!.

Υπάρχει  επίσης  το σενάριο  και η πιθανότητα , οι αρνητικές συνέπειες  να εκπληρωθούν μόνο για κάποιους ανθρώπους  , και για κάποιους άλλους όχι..!
Αυτό  βέβαια δεν σημαίνει ότι κάποια <<εξωτερική δύναμη,>> επιλέγει  μόνο για κάποιους την καταστροφή, και για κάποιους άλλους την σωτηρία …… και διαχωρίζει  δηλαδή τους ανθρώπους .

Η αλήθεια είναι ότι εμείς   επιλέγουμε πια θέση θα έχουμε, όταν καλούμαστε να ζήσουμε κάποια  αναπόφευκτα  γεγονότα στη ζωή μας.

 Ετσι και σε αυτές τις πιθανότητες τελικά, εμείς πάλι θα επιλέξουμε  σαν άτομα , αλλά και σαν ανθρωπότητα  συλλογικά, πια θέση θα έχουμε .
 Και φυσικά μην ξεχνάμε και την χειραγώγηση των μαζών , δηλαδή ότι..... όταν εμείς δεν επιλέγουμε …επιλέγουν οι άλλοι  για εμάς…. μέσα από εμάς.

Τελικά όπως και να έχει,  εμείς είμαστε οι  υπεύθυνοι  για το σενάριο που έλκουμε, και τελικά θα βιώσουμε σαν πραγματικότητα στη ζωή μας .

 Υπάρχει σήμερα ένας απίστευτος βομβαρδισμός από παντού γύρω μας ,  για το σενάριο το οποίο  υποτίθεται ότι πρέπει να επικρατήσει…

Ένας συνειδητός άνθρωπος  δεν χρειάζεται να κάνει κάποια επιλογή, ………αυτός  ο άνθρωπος είναι ελεύθερος .

Αυτός μπορεί να <<καβαλήσει το κύμα >>,  να αφήσει τα γεγονότα να εξελιχτούν όπως είναι  κατάλληλο να εξελιχτούν,...... διότι  η συνείδηση υπερβαίνει τα γεγονότα.


Είναι γεγονός όμως ότι οι ασυνείδητοι άνθρωποι ..... στην πλειοψηφία μας,   δεν σεβόμαστε   τον πλανήτη που ζούμε, ούτε και τον συνάνθρωπο  μας  με τον οποίο τον <<μοιραζόμαστε >>.

Είμαστε  πρόθυμοι να σβήσουμε τα φώτα του σπιτιού  μας 5-10 λεπτά, ή να κατέβουμε σε ένα συλλαλητήριο για την κλιματική αλλαγή,  να εκφράσουμε την αντίθεση μας για τους πολέμους , και μετά να κοιμόμαστε με <<ήσυχη την συνείδηση μας >>  ότι προσφέραμε  και εμείς  κάτι, για όλα αυτά ….

Οι περισσότεροι   όμως περιμένουμε  πάντα κάποιους άλλους να κάνουν την  <<κίνηση >> και να σώσουν μια  κατάσταση, ενώ  εμείς με την πρώτη ευκαιρία  κρίνουμε τους πάντες , τσακωνόμαστε, βριζόμαστε , και φθονούμε τον διπλανό μας.

Τα <<σκουπίδια >> μας φυσικά και ψυχολογικά    τα αφήνουμε παντού,  στην επίδειξη  όμως αλληλεγγύης είμαστε πρώτοι . 

Ο φόβος  και η απληστία,  μας  έχουν  τυφλώσει, για κάποιους  ανόητους κυβερνήτες και αρχηγούς, η κυριαρχία  και ο έλεγχος
  ξένων εδαφών,   είναι μονόδρομος , προκειμένου να  αισθάνονται ασφαλείς , και δυνατοί
 …..και να έχουν τον έλεγχο πρώτων υλών, ενέργειας , κλπ .

Για τους δήθεν δυνατούς αυτός είναι ο πιο… εύκολος  και <<προσοδοφόρος >> τρόπος.


Το πιο παράδοξο είναι , ότι ενώ κατηγορούμε όλους αυτούς του κυβερνήτες , και  τους ολίγους που έχουν τα πολλά ….παράλληλα τους στηρίζουμε μέσα στη ασυνειδησία μας,  και τους τρέφουμε.

Τους δυναμώνουμε, αφού  με την συμπεριφορά μας ενδυναμώνουμε και εμείς  τα ψυχολογικά στοιχεία  μέσα μας, που  έκαναν όλους αυτούς,…… αυτό που είναι σήμερα .
[  τον φόβο, και  την απληστία]

  Αυτά  τα  ψυχολογικά στοιχεία συνδέονται δια μέσω της ψυχολογίας των ανθρώπων,  μεταξύ τους όλα μαζί σαν μια οντότητα …
Και  συνθέτουν ένα  ψυχολογικό τέρας,  σαν την μυθική λερναία Ύδρα με τα πολλά κεφάλια.


Αφού  υπάρχει το κατάλληλο πεδίο , και πρόθυμα μυαλά και εγκέφαλοι, παθητικοί ακροατές που θέλουν έτοιμα σενάρια και έτοιμες επιλογές,   κυκλοφορούν   πολλά <<σκουπίδια>> στο διαδίκτυο και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η κινδυνολογία, ο φόβος,   και η καταστροφολογία είναι στο φόρτε, οι συνωμοσίες ,  οι ραδιουργίες μιας παγκόσμιας ελίτ που καθορίζει τις τύχες του κόσμου και πολλά άλλα .

Μην ξεχνάμε ποτέ ότι το δράμα <<πουλά >>, και τα ΜΜΕ εστιάζουν σε αυτό για να έχουν ακροαματικότητα , ακόμα και μια ευχάριστη είδηση δραματοποιείτε προκειμένου να φτάσει στον ανυποψίαστο……. <<καταναλωτή>>

Συμβαίνει όμως το δράμα που πλασάρετε ασύστολα, να δημιουργεί δυστυχώς περισσότερο δράμα σε αυτούς που το αποδέχονται εντελώς μηχανικά.

 Κάποιοι είναι ποιο αισιόδοξοι και αυτό είναι θετικό,   αλλά αυτό δεν είναι αρκετό , η αισιοδοξία είναι το ίδιο όπως και η απαισιοδοξία  [ανήκουν στον ίδιο μηχανισμό]  και δεν μας <<διαφωτίζει >> καθόλου.

Αν και πολλοί χαϊδεύουν τα αυτιά  μας εκθειάζοντας την συνείδηση μας , την αγάπη που μας χαρακτηρίζει, τις επιτυχίες που έχουμε  σαν ανθρωπότητα, στη πράξη  φαίνεται ότι οι συλλογικές
 προσπάθειες  μας αν και είναι σεβαστές,..... τελικά  φαίνεται ότι δεν είναι αρκετές.


Κάποιοι φτάνουν  μέχρι και να μας λένε ότι ξυπνήσαμε συνείδηση απλά παρακολουθώντας μερικά βίντεο, και ότι ανήκουμε πλέον  σε μια πνευματική ελίτ της ανθρωπότητας [?]

 Αυτό μπορεί να συμβαίνει όμως είμαστε ασυνείδητοι και δεν το γνωρίζουμε, και εφόσον δεν υπάρχει αυτή η γνώση μέσα μας δεν μπορούμε να ανήκουμε σε καμιά <<ελίτ >>

Αν η συνείδηση ξυπνούσε  μόνη της,  θα ήμασταν με ξύπνια συνείδηση εδώ και χιλιάδες χρόνια 

Μην ξεχνάμε όμως …<<ποτέ δεν είναι, αυτό που φαίνεται ότι είναι >>.

Η ανθρωπότητα έχει περάσει πολλές καταστροφές , και υπάρχουν δεκάδες μύθοι σε όλο το κόσμο , σε όλες τις χώρες  που εξιστορούν την καταστροφή του πλανήτη  με πιο πρόσφατο τον κατακλυσμό.


Τέτοιες αναφορές μπορούμε εκτός από την ελληνική μυθολογία, να βρούμε και στη Γένεση, επίσης  στις Βέδες των Ινδών ,  στο Κοράνι, στο έπος του Γιλγαμές,  στη Σκανδιναβική μυθολογία, στους ινδιάνους της νοτίου Αμερικής κλπ.

Σε όλες τις  μυθολογικές αναφορές υπάρχουν κάποιοι  <<επίλεκτοι >> ….οι οποίοι σώζονται από αυτές  τις καταστροφές , αφού λαμβάνουν   πρώτα μια θεϊκή προειδοποίηση ή  μια προσωπική πληροφορία.


Σήμερα στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε και αυτό !!!!!
Εννοώ  μια υποτιθέμενη  <<θεϊκή>> προειδοποίηση [?]
Με την διαφορά βέβαια ότι σήμερα  δεν χρειάζεται να είσαι ηθικός ,  επίλεκτος, συνειδητός  κλπ , αυτό που  χρειάζεται είναι να έχεις μόνο μερικές δεκάδες  ευρώ  να πληρώσεις  για να παρακολουθήσεις , και να μάθεις ίσως από ένα βίντεο  τι πρέπει να κάνεις , που να πας, και πώς να προστατευτείς από τις αλλαγές <<που έρχονται >>.

Έτσι λοιπόν <<ο θεός>>,  ή <<Ο άγγελος>> ,  ή  <<Ο εξωγήινος>> , τώρα στην εποχή μας  επιλέγει από το διαδίκτυο τους εκλεκτούς[ ? ] , και ………τους κοιτάζει μάλλον πρώτα στην …..τσέπη.

Η άποψη μου,  [και την αναφέρω με σεβασμό στον καθένα για τις επιλογές του ] είναι ότι αυτός που νομίζει ότι μπορεί να κερδίσει  την <<σωτηρία >> του παρακολουθώντας  βίντεο, διαβάζοντας ένα βιβλίο, ή ακολουθώντας  ομάδες  με αρχηγούς και συντονιστές ,  είναι βαθιά νυχτωμένος .

Φυσικά δεν είμαστε αντίθετοι στις ομάδες, [ άλλωστε όλοι μας ζούμε σε οικογένειες , σε μικρές και μεγάλες κοινωνίες ]
 δεν είμαστε αντίθετοι στα βιβλία ,[Από όπου μπορούμε να αντλήσουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες]
  και στα βίντεο ,  [στο τέλος του άρθρου προτείνουμε να δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο ]  απλά  η πίστη μας είναι ότι ……..

ό,τι κάνουμε,   να το κάνουμε  με επίγνωση, 
Η γνώση βρίσκετε στη συνειδητή δράση, και όχι στη θεωρεία και στη παθητική ακρόαση και ανάγνωση.

 Να μην ενισχύουμε την πεποίθηση ότι κάποιος άλλος  ή κάτι άλλο << έχει τα κλειδιά >> για την γνώση,  και για την δική μας πνευματική ανάπτυξη και σωτηρία .

Εμείς πιστεύουμε στη συνείδηση , και στη δύναμη της επίγνωσης 
…….στον άνθρωπο….


Υπάρχει κάτι σε λανθάνουσα κατάσταση  στον άνθρωπο , μια αρετή που λέγετε αξιοπρέπεια , την οποία  αν την κατέχουμε  δεν μπορούν να μας  την  πάρουν ,...... κανένας !
καμία δύναμη !........ καμία ενέργεια!............
 και δεν επηρεάζεται από καμιά καταστροφή!

Με την αξιοπρέπεια μπορούμε  να  αντιμετωπίζουμε μια  <<καταστροφή>> και να την ζούμε σαν μια εμπειρία που καλούμαστε να βιώσουμε,  εφόσον αναπόφευκτα γίνετε  κομμάτι της ζωής μας.

  Εκεί υπάρχει κατανόηση , η οποία βρίσκεται  πέρα από τις  λέξεις που συνήθως  χαρακτηρίζουμε  τα γεγονότα……..  είτε σαν   καταστροφικά είτε σαν  δημιουργικά .

 Είναι σαφές ότι η αυθεντική αξιοπρέπεια ….και όχι η αξιοπρέπεια του <<λεξικού >> υπερβαίνει τα γεγονότα .

Αυτό που χαρακτηρίζει τον πραγματικό ήρωα είναι η αξιοπρέπεια .

Για να ξέρουμε  την  αξιοπρέπεια πρέπει να έχουμε  φυσικό σώμα, και να έχουμε  περπατήσει στη γη, ένας <<θεός >> η <<άγγελος>> η <<ανεπτυγμένος εξωγήινος>>  δεν ξέρει τη είναι η αξιοπρέπεια αν δεν περπατήσει στη φυσική διάσταση,  σαν απλός άνθρωπος,  και χωρίς τις θεϊκές δυνάμεις του .

Ο Ιησούς , ο Βούδας, ο Λάο Τσε, Ο Μωάμεθ, ο Καλιοστρο, ο Σεν Ζερμεν , ο Φραγκίσκος… ήταν άνθρωποι που ανακάλυψαν τον εαυτό τους …την θεότητα μέσα τους περπατώντας στο φυσικό κόσμο .....


Αυτοί ήταν αληθινά  αξιοπρεπείς !

 Κάποιοι κάποτε ζητούσαν  αύξηση μισθού, και  έλεγαν ότι την ζητούσαν  για να ζουν με αξιοπρέπεια.
Η αξιοπρέπεια δεν έχει να κάνει με την αύξηση μισθού, είναι πολύ αστείο  αυτό .
Μπορείς να ζητάς αύξηση μισθού για να αγοράζεις περισσότερα πράγματα που πιστεύεις ότι έχεις ανάγκη, και είναι πολύ φυσικό αυτό,  αλλά όχι για να ζεις με αξιοπρέπεια .

Μπορεί να υπάρχει πολύ περισσότερη αξιοπρέπεια σε ένα άνεργο, ή σε ένα φτωχαδάκι, ακόμα και σε ένα ζητιάνο,  και πολύ λιγότερη αξιοπρέπεια , ή και καθόλου, σε έναν υποτίθεται καθώς πρέπει , σε ένα γιατρό, ή  ένα δικηγόρο, σε  κοινωνικά υποτίθεται καταξιωμένους , ή οικονομικά ανεξαρτήτους και  με κοινωνικό  κύρος  .

Η αξιοπρέπεια αν υπάρχει  πραγματικά, δεν προσβάλλεται ούτε από τα βασανιστήρια όπως υποστηρίζουν κάποιοι , ούτε καμιά κρίση  μπορεί να την προσβάλλει  , ούτε έχει να κάνει με το επάγγελμα, ή  την οικονομική άνεση ,το κύρος κλπ. η αξιοπρέπεια δεν είναι υπερηφάνεια ούτε ο εγωισμός, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την… χλιδή .


Αυτός που έχει ξεχάσει τον εαυτό του πως μπορεί να έχει αξιοπρέπεια ?

πως μπορεί να έχει αξιοπρέπεια κάποιος ο οποίος παρασέρνεται από τα γεγονότα της ζωής , και  από άλλους,  και γίνεται έρμαιο των γεγονότων που συμβαίνουν γύρω του.

Όταν όμως μαζέψει την προσοχή του, [την ενέργεια του]  κάποια στιγμή στον εαυτό του,
 [Το ιδανικό μέρος εστίασης της προσοχής είναι η καρδιά]
.........και καθώς βιώνει την μετατόπιση  μέσα από  το << μηχανικότητα >>……..  στην  << συνειδητοτητα >> , αντιλαμβάνεται ότι όλα αλλάζουν .

 Αποκτά τον έλεγχο και την κυριαρχία του εαυτού του , της ψυχολογίας του,  και τα γεγονότα που ήταν πριν  ανεξήγητα και ανεξέλεγκτα ,  ..αρχίζουν να μεταβάλλονται  εντελώς …μαγικά …!

Τότε μόνο μπορεί να στέκεται με αληθινή αξιοπρέπεια μπροστά σε αυτά ή ..μαζί με αυτά .

Όταν ο άνθρωπος μαζεύεται στον εαυτό του και ξυπνά την συνείδηση του,  και αρχίζει και κατανοεί την ενότητα που έχουν όλα μεταξύ τους,

[όχι με τον Νου, αλλά με την καρδιά του]
  τότε  ανώτεροι νόμοι και δυνάμεις ενεργούν πάνω σε αυτόν.

 Τότε ο ίδιος ο άνθρωπος τοποθετεί τον εαυτό του σε ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης και αντίληψης  το οποίο υπερβαίνει  την φυσική διάσταση …και η φυσική δεν τον αγγίζει….

Αξιοπρέπεια είναι όταν αναλαμβάνουμε     τη  δική μας ευθύνη …. όταν είμαστε  πραγματικά υπεύθυνοι  σε αυτό που μας… αναλογεί.
Και  αυτό δεν διδάσκετε ….από άλλους .

Η αξιοπρέπεια είναι μια αρετή  της συνείδησης που αναβλύζει αυθόρμητα όταν ο άνθρωπος  είναι έτοιμος, 
Όταν  αλλάζει το υπαρξιακό του  επίπεδο …


Όταν είμαστε  ο εαυτός μας  και όχι κάποιος ...άλλος !

Αν υπάρχει <<σωτηρία>>  ή κάτι τέτοιο,  τότε δεν μπορεί να έρχεται από …<<έξω >>, δεν μπορούμε  να γλιτώσουμε  από μια καταστροφή  φεύγοντας για κάπου αλλού , αφού την <<καταστροφή >> την κουβαλάμε  πάντα μαζί μας.

Αυτά  τα αρνητικά γεγονότα που βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας , αυτά  τα δυσάρεστα που διαβάζουμε και ακούμε να συμβαίνουν δεν είναι παρά η εικόνα του εαυτού μας, οι << κολάσιμοι >> κόσμοι του υποσυνείδητου μας ,
Και σε αυτούς τους καιρούς  τα ανασύρουμε από μέσα μας,  και αυτά με την σειρά τους  εκδηλώνονται με όλη τους την δύναμη.
 Παράλληλα όμως με αυτό   δίνετε η ευκαιρία σε όλους  μας  να  τα <<δούμε >> όλα αυτά……  και  να κάνουμε τελικά την επιλογή μας .

Ο φόβος  και η απογοήτευση που είναι ίσως τα πιο έντονα ψυχολογικά χαρακτηριστικά που εκδηλώνονται  στην εποχή μας ,  έχουν  οδηγήσει τους ανθρώπους σε ακραίες συμπεριφορές , εγκλήματα, μέχρι και σε αυτοκτονίες .

Φυσικά το <<σύστημα >>* [πρωτοπαλίκαρο του συστήματος είναι ο φόβος] αυτές τις συμπεριφορές θα τις στρέψει εναντίον  <<του  ιδίου του συστήματος>> , έτσι  ώστε να υπάρχει ανακύκλωση, και ο ένας  άνθρωπος να εχθρεύεται   τον άλλο.

Έτσι το <νοητικό> μας σύστημα, συντηρείται…. με την μάχη των αντιθέτων . 

Έτσι υπάρχουν και οι λύκοι που έχουν βγει με το προσωπείο του αγνού προβάτου και κοροϊδεύουν τους αφελείς , θα τους βρούμε  παντού , στην πολιτική, σε οργανώσεις , στο εκπαιδευτικό σύστημα, ακόμα και σε εκκλησίες…
 
Έτσι η καταστροφή υπάρχει  και ανακυκλώνεται  μέσα μας ,  και αυτοί που υπόσχονται σωτηρία και προτείνουν ,……..τη να κάνουμε ,  που να κρυφτούμε , που να πάμε κλπ , απλά <<πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες >>.

  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Όμως ας προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ερμηνεία ……και να βάλουμε τα πράγματα στη διάσταση τους  [ κατά την δική μας άποψη]…συνδυάζοντας ……την   κατανόηση  και  την διαίσθηση,  η οποία  μετασχηματίζεται  ,  και καταλήγει  να εκφράζεται  δια μέσω του λόγου    . … χωρίς να μεσολαβεί κάποιος <<θεός,>>  ή <<άγγελος >>, ή  <<ημίθεος >>.

Όπως είπε κάποτε ένας μεγάλος σοφός , <<αυτά που ανήκουν στον καίσαρα ..να δίνονται στο καίσαρα , και αυτά που ανήκουν στο θεό να δίνονται στον θεό .>>

Είναι ξεκάθαρο και χιλιοειπωμένο ότι κάποιος για να νικήσει τον θάνατο πρέπει να κατανοήσει τι είναι η ….ζωή .

Μόλις γεννηθήκαμε σε αυτόν τον πλανήτη,  όταν  μας δόθηκε ένα φυσικό σώμα για να τον πειραματιστούμε και να βιώσουμε την εμπειρία της φυσικής διάστασης μέσα από αυτό, …ένα πράγμα ήταν σίγουρο,,,, ότι αυτό το σώμα αφού υπόκειται στους φυσικούς νόμους είναι προσωρινό , και ότι κάποια στιγμή μετά από 50,100,ή 200 χρόνια ..... θα το αφήσουμε .

Το φυσικό σώμα είναι το εργαλείο , ή το όχημα, ενός πνευματικού όντος,  το οποίο  πνευματικό ον, μέσω  του σώματος αυτού,  μπορεί να κινηθεί  στο φυσικό κόσμο και να αποκτήσει γνώση …. Το σώμα αυτό ανήκει στη τρίτη διάσταση.

 Είναι δηλαδή η εκδήλωση  ενός πολυδιάστατου  όντος  του οποίου όμως αγνοούμε την ύπαρξη, αν και όλες οι θρησκείες όλου του κόσμου υποτίθεται ότι αυτό θέλουν να μας θυμίζουν,  οι εκπρόσωποι των θρησκειών
 δεν ξέρουν  τον τρόπο να το κάνουν,  αλλά ούτε και ξέρουν ή ενδιαφέρονται  στην ουσία για αυτό.
[εκτός ίσως  από πολύ λίγες εξαιρέσεις ]
.Το σώμα Είναι ένα θαυματουργό εργαλείο,  απίστευτο σε λειτουργίες,  και πραγματικά <<θεϊκό>>, είναι η έκφραση της θεικότητας στο φυσικό κόσμο, και  έχει δυνατότητες και ικανότητες δημιουργικές, που η επιστήμη δεν έχει ακόμα καν προσεγγίσει .
.Η ζωή  είναι  τα δισεκατομμύρια εντυπώσεις και ερεθίσματα,.....   όλα αυτά τα οποία σε ένα πολύ μικρό ποσοστό  αντιλαμβάνεται το φυσικό σώμα δια μέσω των αισθήσεων …..
Αλλά η κατανόηση της ζωής  είναι αυτό που είναι κρυμμένο στα ερεθίσματα και στις εντυπώσεις,  και που οι φυσικές αισθήσεις του σώματος δεν μπορούν να αντιληφθούν .
.Η κατανόηση της ζωής έρχεται όταν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να πραγματοποιήσει μια ψυχολογική επανάσταση στο σύστημα που του έχει επιβληθεί, να αυτοπαρατηρηθεί  δηλαδή, και  να επανεκτιμήσει συνειδητά τις πεποιθήσεις του, ώστε  να απεξαρτηθεί από αυτές και να ελευθερώσει συνείδηση .Να διασχίσουμε τα στενά της σκύλας και της Χάρυβδης  μέσα από την κατανόηση
[ μάχη των αντιθέτων] .

 Να ξεφύγουμε από την εσωτερική σύγκρουση του καλού και του κακού που έχει σαν αποτέλεσμα όλη αυτή την αρνητικότητα που εκφράζουμε όλοι γύρω μας και  που την βλέπουμε καθημερινά …μόνο στους άλλους !

Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία των ανθρώπων τα θέλει όλα έτοιμα , δεν αναζητούν , και αδιαφορούν,   δεν γνωρίζουν  για αυτά τα θέματα, αλλά και από όσους  γνωρίζουν οι περισσότεροι  δεν εφαρμόζουν ,   έτσι  οι ικανότητες και οι αρετές της συνείδησης  παραμένουν σε λανθάνουσα κατάσταση .

Η δε ταύτιση ,  ο εθισμός,  και γοητεία με το φυσικό κόσμο,  κρατεί το πνευματικό ον σε κάποια απόσταση,  μέχρι να υπάρξει η συνειδητή  κατανόηση,ή ένα συνειδητό σοκ .....  και  να έλξει το ένα μέσα στο άλλο
[ το πνεύμα να γίνει ένα με την ανθρωπινότατα].

Ένας σοφός είπε κάποτε  ….
<<Δυο είναι τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή ενός ανθρώπου ……το ένα όταν γεννιέται, και το άλλο όταν συνειδητοποιεί γιατί γεννήθηκε >>

 Ο σεβασμός όλων των ανθρωπίνων όντων  αλλά και όλων των όντων που συμμετέχουν μαζί μας και αποτελούμε όλοι μαζί την γήινη εμπειρία……… [ ζώα , φυτά , γη ,]είναι δεδομένος.
  Αλλά δεν  είναι εύκολα κατανοητός από τους ανθρώπους,  λόγω της υπερβολικής ταύτισης και γοητείας με  την γήινη προσωπικότητα  και τα γεγονότα του πλανήτη.

Ο περισσότερος κόσμος έχει την πεποίθηση ότι όσο περισσότερο έχει στην κατοχή του ,  τόσο περισσότερο είναι, ….
Αυτό είναι μια σκέψη που μόνο η απληστία μπορεί να την κάνει .

Αυτό ισούται με άγνοια,  για τον λόγω ότι…. ποτέ ένα δημιούργημα [ έχω] δεν είναι μεγαλύτερο από τον δημιουργό του[ είναι ], αν και πάντα φέρει τις ιδιότητες του .

Όλα έρχονται από πάνω προς τα κάτω ….. <<ότι είναι πάνω είναι και κάτω>>…. έτσι λοιπόν το θεώρημα αυτό  ότι  δηλαδή όσο περισσότερο έχω τόσο περισσότερο είμαι ….είναι …τουλάχιστον . άτοπο !.

Ένας θεός ποτέ δεν θα ενδιαφερόταν να σώσει τα <<εργαλεία>> και τα <<οχήματα >>,
[σύμφωνα με τους μύθους τέτοια φτιάχνει όποτε θέλει ……]

Ένας άνθρωπος [προσωπικότητα] όμως φοβισμένος  και  ταυτιζόμενος με το σώμα του, και όχι με το πνεύμα του, θα έδινε τα πάντα για να το σώσει …

θα έδινε τα πάντα,  διότι στην προσωπικότητα [ στο νου  , και στο συγκινησιακό   κέντρο ]  εκδηλώνετε ο φόβος  του θανάτου, ο τρόμος και η ανασφάλεια,  τα οποία είναι  ψυχολογικά  χαρακτηριστικά στοιχεία  πολύ έντονα στην εποχή μας , τα οποία τρέφονται αρκετά καλά  από τα ΜΜΕ , το εκπαιδευτικό σύστημα , και από πολλούς άλλους μέσω του internet.

Αν υπάρχει κάποιος  θεός …..θα τον ενδιέφερε περισσότερο   το πνεύμα , και η αντικειμενική γνώση που έχει αποκτηθεί σε αυτή την διάσταση...... από  ανθρώπους που περπάτησαν με επίγνωση στη γη ,  και  απέκτησαν  συνειδητά την γήινη  εμπειρία .

Αυτή η γνώση, η βιωμένη εμπειρία  δεν βρίσκεται στο όχημα  της τρίτης διάστασης ..στο σώμα, ούτε στη σκέψη, ούτε στο συναίσθημα….

αλλά στη συνείδηση ………!

Στη κατάσταση που είναι ο άνθρωπος σήμερα [ στην πλειοψηφία του ], δυστυχώς το σώμα του το χειρίζονται τα ψυχολογικά στοιχεία που καβαλάει στον ψυχισμό του, και οι πεποιθήσεις του.

Ψυχολογικά στοιχεία όπως είναι ο φόβος, το μίσος, η απληστία, η εκδικητικότητα, η ζήλια, τα οποία μάλιστα είναι  στοιχεία που εδρεύουν σε ακόμα σε πιο κατώτερες  διαστάσεις  από αυτές  που κινείται το σώμα μας , και τις γνωρίζουμε σαν υποδιαστάσεις …………………].

Όλες αυτές οι υποδιαστάσεις βρίσκονται μέσα μας [στο  υποσυνείδητο], και τις εκδηλώνουμε στην διάσταση  μας όταν εκφράζουμε όλη αυτή την αρνητικότητα .

Σαν να λέμε ότι ……….ανεβάζουμε   την προσωπική μας <<κόλαση >> πάνω στη γη, και ζούμε μέσα σε αυτή ….δεν το καταλαβαίνουμε όμως διότι είμαστε με κοιμισμένη συνείδηση.

 Αυτά τα αρνητικά ψυχολογικά χαρακτηριστικά ελέγχουν  το σώμα μας και κρατούν κοιμισμένη την συνείδηση μας, με αποτέλεσμα βλέπουμε τους συνανθρώπους μας και τα γεγονότα μέσα από την οπτική αυτών των ψυχολογικών χαρακτηριστικών. 

Δηλαδή με απληστία, με φόβο , με εκδίκηση , ζηλεύουμε,   μισούμε , θέλουμε να τους εκμεταλλευτούμε , οικονομικά, κοινωνικά, σεξουαλικά  κλπ.

Και ο άνθρωπος είναι ακριβώς αυτό……….!

Ο φόβος θέλει να σώσει τον εαυτό του  [ ?] το σώμα  δηλαδή που κυριαρχεί, και  θέλει να το πάει κάπου αλλού ….για να συνεχίσει να υπάρχει κρυμμένος μέσα του .

 Η απληστία το ίδιο, και θα πάρει και μαζί τα αγαπημένα πράγματα αξίας   , η ζήλια , το μίσος  , όλοι αυτοί  οι .. ιοί….. θέλουν  να  σωθούν  και να μεταφερθούν  αλλού,  …….

Που είναι  λοιπόν ο αληθινός άνθρωπος?

 Οι μύθοι είναι συμβολικοί,  έχουν μια πιο  βαθειά  σημασία  και ψυχολογικό νόημα , η κιβωτός  προφανώς δεν είναι μια βάρκα ή ένα καΐκι , ούτε και ο Νώε έβαλε μέσα σε ένα πλοίο όλα τα ζώα και όλα τα φυτά .

Η  κιβωτός  συμβολίζει μια άλλη αντίληψη που υπερβαίνει την φυσική διάσταση, μια συνειδησιακή κατάσταση που υπερβαίνει τις αντίξοες φυσικές συνθήκες , ένα διαφορετικό <<όχημα >> το οποίο το <<έφτιαξε>>  ο Νώε ….όταν οι άλλοι τον κορόιδευαν και τον περιγελούσαν.

 Η οικογένεια του συμβολίζει ιδιότητες του είναι, και του πνεύματος , και τα ζευγάρια σε ζώα και φυτά συμβολίζουν τις  αντίθετες ενέργειες και δυναμεις οι οποίες ήταν ισορροπημένες και σε αρμονία μεταξύ τους .

Στο μύθο των κατακλυσμών είναι κρυμμένο το μήνυμα ότι   επιβίωσε η πίστη στον εαυτό μας.
Η πνευματικότητα , και όχι μόνο το  φυσικό σώμα ενός ηθικού ανθρώπου,  όπως  λανθασμένα νομίζουμε και διδάσκουμε στα σχολεία .

Το ίδιο μήνυμα υπάρχει  και στην ελληνική μυθολογία  στον κατακλυσμό με τον Δευκαλίωνα ., όπως και σε όλες τις μυθολογίες του κόσμου,  το ίδιο μήνυμα είναι κρυμμένο μέσα στον κάθε μύθο.
Αυτός ο οποίος είναι <<έτοιμος >>την <<πληροφορία>> θα την λάβει  όπου και αν βρίσκεται .

Και αν δεν είναι πληροφορία θα είναι ένα γεγονός που θα φαίνεται τυχαίο, αλλά ικανό  να τον αποτρέψει από το να πάει κάπου , ή θα τον ωθήσει να φύγει από εκεί που είναι …

Αυτός ο οποίος πρέπει να επιβιώσει θα επιβιώσει ακόμα και αν βρίσκετε στο κέντρο της απόλυτης καταστροφής , και αυτός που είναι να μην επιβιώσει,  δεν θα επιβιώσει όπου και αν βρίσκετε , και όσο εξοπλισμένος και αν είναι .


 Την <<κιβωτό>> δεν την έχει ΚΑΝΕΝΑΣ  εκεί έξω …

Την έχουμε πάντα στην διάθεση μας αρκεί να αποφασίσουμε να την χρησιμοποιήσουμε. 
Δεν υπάρχει καμία ενέργεια και καμία δύναμη στη φύση πιο ισχυρή  από την συνείδηση …

    Να βάζουμε την προσοχή μας στην καρδιά μας.μόνο τότε μπορούμε να <<να συνδεόμαστε με την κιβωτό μας>> .

 atheatos.blogspot.gr *Νους

Σας προτείνουμε να δειτε
ένα συνέδριο  [4 ωρών  βίντεο] επιστημονικού και εσωτεριστικού περιεχομένου, που έγινε στο Μιλάνο το 2007 και παραμένει πολύ επίκαιρο και άκρως ενδιαφέρον για τους ερευνητές του εσωτερισμού . εδω...!           ή εδω...!


3 σχόλια:

  1. Κωνσταντίνοs Σινιώρηs27 Οκτωβρίου 2014 - 1:26 π.μ.

    Σε ευχαριστώ φίλε, γιά όλα τα άρθρα που μοιράζεσαι μαζί μαs τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤ ΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ [ ΟΤΑΝ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΥΜΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ] ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ , ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΥ . ΝΑΙ ΞΕΡΩ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΧΩΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ Ε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή