Νοεμβρίου 12, 2017

Η ταύτιση είναι σκλαβιά.

<< Ταύτιση σημαίνει να ενωθείς με κάτι τόσο απόλυτα , ώστε να λιώσεις μέσα του και να πάψεις πλέον να υπάρχεις αυτοτελώς .

Ένας άνθρωπος μπορεί να ταυτίσει τον εαυτό του
Με μια ιδέα , ένα δυσάρεστο συναίσθημα ,
ή  και με κάποιο πρόσωπο , παύοντας έτσι να υπάρχει πλέον ως προσωπικότητα – ως ακέραια ύπαρξη , και να γίνει μέρος κάποιας άλλης οντότητας *.

Να θυμάσαι ! καταλήγεις να γίνεσαι αυτό με το οποίο ταυτίζεσαι .

Αν διαπιστώνεις ότι βρίσκεσαι σε μια κατάσταση περιορισμών , φτώχειας ή αποτυχίας τότε ασυνείδητα και μυστικά λατρεύεις και ταυτίζεσαι με αυτές τις καταστάσεις .

Όταν σου γεννώνται αισθήματα απόγνωσης και θλίψης μην απελπίζεσαι – μείνε σταθερός – παρατήρησε τα χωρίς να ταυτίζεσαι μαζί τους , - πάρε βαθιές ανάσες – επίμεινε στην αυτομεταμορφωση σου , και θα μπορέσεις να εισχωρήσεις στην αιωνιότητα .>><<Μπορείς να παρακολουθήσεις μόνο το τι δεν είσαι.

Κοίταξε μέσα σου ….
μπορείς να δεις μόνο αυτό που δεν είσαι….

αυτό που είσαι μπορείς μόνο να το βιώσεις – τότε απλά << είσαι>>!

Εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε τόπος , ούτε χρόνος, ούτε ρόλος – τίποτε για να κάνεις …..κανένα μέρος για να πας…..αυτή είναι η αντίληψη του σπόρου του τι είσαι.

Για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου δεν είσαι.. κανένας…κι ωστόσο οτιδήποτε σε περιβάλει σου ανήκει!!!

Δεν έχει να κάνει με σκέψεις , η συλλογισμούς , αισθήματα ή εσωτερικούς διαλόγους – για κλάσμα δευτερολέπτου βρίσκεσαι μετέωρος σε μια ανώτερη συναισθηματική κατάσταση – σε ένα άλλο επίπεδο ύπαρξης , όπου δεν υπάρχουν ούτε σκέψεις ούτε συναισθήματα .

Πρόκειται για μια καθαρή ύπαρξη αυτό είναι όλο.!>>
Μικρό αποσπασμα από  βιβλίο του Elio D Anna         ……

[Η τεχνολογία του Dreamer]Άποψη μου

*Όταν ο συγγραφέας αναφέρετε σε μια άλλη οντότητα δεν αναφέρετε σε μια παράξενη διαβολική και ανεξάρτητη οντότητα …αλλά σε κάποια  οντότητα ψυχολογική που υπάρχει μέσα σε όλους μας και θα μπορούσε να είναι είτε απληστία,  λαιμαργία,  φόβος,  λαγνεία ,  ζήλεια κλπ .
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου