Άρθρα με θέμα την αυτογνωσία.

Νοεμβρίου 27, 2010

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ- ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ …




Η διαδοχή των γραμμάτων  στο ελληνικό αλφάβητο ,στην πλήρη εκφώνηση τους [  άλφα ,βήτα ,γαμα κλπ ] ,δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά πίσω από αυτήν υπάρχει μια πλήρης γραμματική , συντακτική, και νοηματική συνέχεια, ανωτέρας συλλήψεως .
Σύμφωνα με αυτήν την γνωστή μας εκφώνηση,τα ελληνικά γράμματα [ αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα …στίγμα η δίγαμα ]   ακούγονται και γράφονται ως εξής…..

ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ-ΓΑΜΑ-ΔΕΛΤΑ-ΕΨΙΛΟΝ-ΣΤΙΓΜΑ-ΖΗΤΑ-ΗΤΑ-ΘΗΤΑ-ΙΩΤΑ-ΚΑΠΠΑ-ΛΑΜΒΔΑ-ΜΙ-ΝΙ-ΞΙ-ΟΜΙΚΡΟΝ-ΠΙ-ΡΟ-ΣΙΓΜΑ-ΤΑΥ-ΥΨΙΛΟΝ-ΦΙ-ΧΙ-ΨΙ-ΩΜΕΓΑ .
Αποκωδικοποιώντας την  γνωστή αυτή διάταξη, που έγινε σύμφωνα με τις αρχές της Ερμητικής φιλοσοφίας, έχουμε τα ακόλουθα ….

ΑΛ ΦΑ,            ΒΗ ΤΑ ΓΑ ,         [Α]ΜΑ ΔΕ [Ε]Λ ΤΑ ΕΨ  ΙΛΩΝ,     ΣΤ[Η]  ΙΓΜΑ,     ΖΗ  ΤΑ,        Η   ΤΑ,        ΘΗ ΤΑ  ΙΩΤΑ  ΚΑ  ΠΑΛΑΜ ,       ΔΑ,        ΜΗ ΝΥΞ   Η,    Ο   ΜΙΚΡΟΝ,        ΠΥΡΟΣ  Ι ΓΜΑ   ΤΑΦΥ   [Ε]ΨΙΛΩΝ,      ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ .
Εν συνεχεία αφού προσθέσουμε τα εννοούμενα συνδετικά και ρήματα που παραλείπονται …..[   ίνα, εστί, δε ,οι ]……έχουμε την ανάδυση μιας θαυμάσιας κοσμογονικής προσευχής επίκλησης προς την πηγή του φωτός .


Αλ φά,            βή τά Γά     Άμα δε Ελ τα εψ  ιλών,     Στη ίγμα  [ίνα]    ζή  τα,        ή   τα,        θή τα  Ίώτα  κατά παλλάν   Δά,   [Ίνα ]     μη νύξ   η,    ο   μικρόν [εστί],        πυρός [δέ]  ίγμα   ταφη   εψιλών,      φύ[οι]  Ψυχή ο μέγα [εστί] .

Η επίκληση αυτή είναι καταγεγραμμένη από ... αρχής στο υποσυνείδητο των Ελλήνων .

Αμέσως πιο κάτω αποκαλύπτουμε την σημασία των λέξεων της προσευχής αυτής .

ΑΛ = Ο νοητός Ήλιος
ΦΑ-ΟΣ  = Το φως
ΒΗ  =  Προστακτική του ρήματος  βαίνω [ βαδίζω ,έρχομαι
ΤΑ  =  Δοτική άρθρου δωρικού τύπου…. τη, εις την
ΓΑ  =   Γη [ δωρικός τύπος ]
ΑΜΑ =  [ Επιρρ.] συγχρόνως
ΕΛ =   Ο ορατός Ήλιος , ο ερχόμενος .
ΕΨ  =    Ρήμα εψομαι , εψ-ημενος ,ψημένος
ΙΛΩΝ  =   Ιλύς [ ουσιαστικό ]  λάσπη ,πηλός
ΣΤΗ  =   προστακτική ρήματος ίστημι
ΙΓΜΑ =   καταστάλαγμα ,απόσταγμα .
ΖΗ =    προστακτική ρήματος ζω  
Η  =   υποτακτική ρήματος ειμί ,είμαι
ΘΗ =  Προστακτική ρήματος ..θέτω .
ΙΩΤΑ =   τα ιωγα ,   τα εγώ  .
ΠΑΛΑΝ  =  Ρήμα πάλλω [ δονούμαι ,περιστρέφομαι ] επίθετο Παλλάς = πάλλουσα ,περιστρεφόμενη [ πρβλ Παλλάς Αθηνά ]
ΔΑ =  Άλλος τύπος της ΓΑ  , Γης [  πρβλ   Δια- μήτηρ >  Δημητηρ >  Δήμητρα  = Μητέρα Γη ..
ΝΥΞ   =  [ ους ] νύκτα
Ο  =   [ αναφ.] το οποίο, που .
ΦΥ[οι]  = ευκτική ρήματος φύω [ φυτρώνω αναπτύσσομαι ].




                                                          Η επίκληση 
<< Αλ ,[ Ήλιε Νοητέ  ] εσύ που είσαι το φώς , έλα στη Γή !   
Kαι εσύ Ελ [ Ήλιε ορατέ ] ρίξε τις ακτίνες σου στην ύλη που ψήνεται............ [ που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού και εκδήλωσης  ].
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα [ μια ξηρά] για να μπορέσουν τα εγώ να ζήσουν ,να υπάρξουν και να σταθούν ,Πάνω στην παλλόμενη Γη *. 

Ας μην επικρατήσει η νύκτα που είναι το μικρόν ,και κινδυνέψει να ταφή .........[ να σβέση να χαθεί ]          το καταστάλαγμα του πυρός .                      μέσα στην αναβράζουσα ύλη ,και ας αναπτυχθεί η ψυχή , που είναι το μέγιστο το σημαντικότερο όλων !>>**


*Αναφέρετε στην αρχή της δημιουργίας,  στο πρώτο κομμάτι γης που αποκρυσταλλώθηκε .
Και στην πρώτη μορφή ζωής.
 Λέγετε ότι  ήταν το βουνό Όλυμπος και αρκετά μεγάλη περιοχή γύρω από το ιερό βουνό, επίσης ο Αδάμ Κάδμος , [ο πρώτος άνθρωπος] σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία εμφανίστηκε στην περιοχή που είναι σήμερα η θηβα .

**   Μια προσευχή ... ώστε στο μεγάλο αυτό έργο που συντελείτε,  να επικρατήσει μέσα  στην ύλη το εσωτερικόν πυρ 
 και να αναπτυχθεί η ψυχή που είναι το σημαντικότερο όλων .

Η Εκφώνηση της επίκλησης αυτής ,στον αρχικό της τύπο , έχει μια ισχυρή δονητική επίδραση στους αισθανόμενους ανθρώπους του φωτός [ ανεξαρτήτου εθνικότητας ]  σε όποιο σημείο αυτού του πλανήτη και αν βρίσκονται ,διότι πάνω από όλα είναι μια μυστηριακή κρούσης στον ιερό σπόρο της ψυχής τους !

Αυτή είναι η πρώτη προσευχή ………ένα τραγούδι αγγέλων θα έλεγα η οποίοι με αυτό τον τρόπο στηρίζουν την δημιουργία του κόσμου…….  Και βρίσκετε κριμένη μέσα στο Ελληνικό αλφάβητο .   

<< Στην αυγή της δημιουργίας,  οι πατέρες των θεών δίδασκαν στους κατασκευαστές του σύμπαντος τους κοσμικούς νόμους,   τραγουδώντας τους….. γλυκά… >>

 ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ τεύχος 21   υπογράφετε από τον ΙΑΛΥΣΣΟΣ
προστέθηκαν αναφορές και επεξηγήσεις  από Atheatos ….


2 σχόλια:

  1. Γιατί σε όλα τα άρθρα σας τα ρήματα που είναι στην παθητική φωνή τα γράφετε σαν να ήταν στην ενεργητική; Αποφάσισα να σας το πω στο παρόν άρθρο που μιλάει για την αξία της ελληνικής αλφαβήτου. Σας θυμίζω: Ενεργητική διάθεση έχουν τα ρήματα που δείχνουν πως το υποκείμενο ενεργεί (λάμπει, φωτίζει). Παθητική διάθεση έχουν τα ρήματα που δείχνουν πως το υποκείμενο δέχεται μια ενέργεια, παθαίνει κάτι από κάποιον άλλον (Φωτίζεται). Λέτε για παράδειγμα παραπάνω: «...το έργο που συντελείτε...» και εννοείτε ότι το έργο από μόνο του συντελείται και όχι εσείς συντελείτε κάποιο έργο...Πιστεύω να έγινα σαφής και συγνώμη για την παρατήρηση αλλά επειδή επισκέπτομαι συχνά το site σας λόγω των ιδιαίτερα ενδιαφερόντων θεμάτων σας, δεν μπορώ να βλέπω αυτό το λάθος συνεχώς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου φίλε [ή φίλη,] είμαι πολύ ανορθόγραφος πραγματικά όπως θα έχεις παρατηρήσει αφού επισκέπτεσαι το χώρο αυτό συχνά.
    Και δεν είσαι μόνο εσύ που το επισημαίνεις αυτό …
    Ζητώ από όλους συγνώμη , αλλά δυστυχώς η ευτυχώς όταν πήγαινα στο σχολείο προτιμούσα να ζωγραφίζω κατά την διάρκεια των μαθημάτων ..
    Κάνω ότι μπορώ καλύτερο με την βοήθεια των διορθώσεων από το word καθώς ετοιμάζω κάποιο άρθρο.
    Και απλά λέω σε όσους ενδιαφέρονται για τα άρθρα του χώρου αυτού, εκτός από την κατανόηση τους για τα λάθη μου , να εστιάζονται περισσότερο στην ουσία των θεμάτων που επεξεργάζομαι , αφού αυτό έχει και την περισσότερη σημασία .
    Σε ευχαριστώ πολύ …

    ΑπάντησηΔιαγραφή